Skip to main content

El servei d’ORL del CHV creix i es renova amb més adjunts i noves consultes

Servei d'ORL del CHV

El servei d’ORL del CHV creix i es renova amb més adjunts i noves consultes

En l’últim mig any, el Servei d'Otorrinolaringologia del Consorci Hospitalari de Vic ha duplicat el nombre d’adjunts, fet que ha permès incrementar el volum d’activitat amb una mitjana setmanal de 300 visites. La incorporació recent de dos nous especialistes i l’adquisició de nous aparells ha facilitat que el servei s’hagi pogut dividir en sotsespecialitats (Otoneurologia, Otologia, Rinologia i Oncologia de cap i coll) i que es puguin oferir noves tècniques i més proves diagnòstiques. Aquestes millores permetran oferir una atenció més integral i completa als pacients i es reduiran les derivacions a altres hospitals.

Consultes externes 

Aquest mes de juliol s’han començat a posar en marxa de forma progressiva els nous consultoris d’Otorrinolaringologia ubicats a la planta baixa de l’edifici C de la Clínica de Vic. Una part de l’antic espai de Rehabilitació s’ha remodelat per instal·lar-hi tres consultoris per a visites amb l’especialista d’ORL, una sala de proves d’audiometria, i una sala d’espera amb capacitat per a una dotzena de pacients. Aquests espais funcionen cada matí de dilluns a divendres i tres tardes a la setmana. Es treballa per habilitar un sistema de consulta externa més àgil i resolutiu en què les proves diagnòstiques ja es puguin realitzar en la primera visita del pacient si així es considera.

Otoneurologia 

Dins del servei d’ORL, s’ha creat la nova Unitat d’Otoneurologia per al tractament dels trastorns de les patologies de l’oïda interna que poden generar vertigen i desequilibris. Per fer-ho, el CHV ha adquirit nous aparells: el Vídeo HIT (monitoritza el moviment dels ulls per avaluar el funcionament dels reflexes que produeixen el vertigen); i la Videonistagmografía – VNG (mesura els moviments oculars involuntaris i detecta trastorns del sistema vestibular).

Patologia lacrimal 

S’ha habilitat la nova Consulta de Patologia lacrimal, juntament amb Oftalmologia, per als pacients amb afectacions en el sistema de drenatge de les llàgrimes. En aquest camp, s’introduirà la nova tècnica Dacriocistorrinostomía (DCR) amb làser, un procediment quirúrgic que es realitzarà a Intervencionisme a l’HUV i que consisteix en la creació d’un nou conducte de drenatge de la llàgrima (dels ulls al nas) indicat per als pacients amb obstrucció de la via lacrimal.

Oncologia de cap i coll 

Es vol potenciar una Unitat de Ràpid Diagnòstic de tumors d’Otorrinolaringologia. S’han adquirit tres nous fibroendoscopis flexibles de fibra òptica i llum NBI que permeten explorar la profunditat de la fossa nasal (des de la punta del nas fins l’estómac) i detectar possibles alternacions. Els aparells registren imatges en vídeo molt útils per explicar al pacient la naturalesa de la patologia o per portar un registre que permeti valorar l’evolució de la malaltia i els tractaments. La incorporació d’aquesta nova tecnologia i de nous adjunts sotsespecialitzats permetrà millorar el diagnòstic i el tractament dels tumors oncològics de cap i coll, que en funció de la complexitat del cas s’abordaran de forma coordinada juntament amb l’Hospital Clínic de Barcelona. Al CHV ja es poden realitzar també les laringectomies i els buidaments cervicals. Fins ara, la majoria dels casos es derivaven a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte