Skip to main content

El seminari internacional del projecte OsoNaH tractarà des d’una perspectiva multidisciplinar la salut en la gent gran

Seminari OsoNaH

El seminari internacional del projecte OsoNaH tractarà des d’una perspectiva multidisciplinar la salut en la gent gran

La salut en la gent gran, especialment de la que viu en residències, serà el tema general de debat que, amb un enfocament multidisciplinar, abordarà el seminari OsoNah Multidisciplinary, biopsychosocial approach in nursing home que es farà el 13 i 14 de maig en línia i per al qual ja s’ha obert el període d’inscripció obligatòria i gratuïta. Aquest seminari científic, obert a estudiants de grau, màster i doctorat i a qualsevol persona interessada en el tema, servirà per divulgar el projecte OsoNaH en el qual està treballant el grup de recerca Methodology, Methods, Models and Health and Social Outcomes (M₃O) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

El principal objectiu del projecte OsoNaH és estudiar la prevalença de la incontinència urinària i els seus factors associats en persones que viuen en una residència i també analitzar la relació entre la incontinència urinària (i els seus tipus) amb el comportament sedentari. Aquest projecte multidisciplinar estudia altres aspectes geriàtrics que solen afectar les persones grans de les residències com ara l’estat nutricional, les caigudes, el deteriorament cognitiu, l’activitat física o la soledat. El projecte i el seminari OsoNaH compten amb el suport de la Càtedra Hèstia de la UIC Barcelona, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, l'UDivulga - Ciència i Societat de la UVic-UCC i del Vicerectorat de Recerca i Transferència del Coneixement de la UVic-UCC.

Ponents nacionals i internacionals

El seminari OsoNaH inclourà ponències i presentacions sobre noves tendències i alhora permetrà fer networking per a futurs projectes. Es comptarà amb la participació de ponents nacionals i internacionals de prestigi i per aquest motiu la llengua d’ús serà l’anglès. Les jornades del seminari, que es podran seguir a través de la plataforma Zoom, es faran de 9 del matí a 1 del migdia i de dos quarts de 3 a les 4 de la tarda.

El primer bloc del seminari portarà per títol Sedentary behaviour i anirà a càrrec de Pau Farrés, doctorand membre del grup de recerca M₃O, i Maria Giné, doctora de la Universitat Ramon Llull. A continuació hi haurà la presentació de resultats de l’apartat Physical factors in institutionalised older people, en el qual participaran Anna Escribà, Pau Moreno i Míriam Torres, membres del grup M₃O, i Dawn Skelton de la Glasgow Caledonian University (Regne Unit). Després de la mitja part, el tercer bloc, Loneliness and other psychosocial factors, tractarà la solitud i hi prendran part els doctorands Míriam Molas i Iván Sánchez, del grup M₃O; la doctora Anu Jansson, de la Universitat de Helsinki; i la doctora Laura Coll, de la Fundació Salut i Envelliment i professora associada de la UVic-UCC. A la tarda es faran reunions (hubs) sobre: Nutrition; Sarcopenia, fraility, functioal disability, and fails; i Psychosocial Health aspectes and NHs. L’objectiu d’aquestes sessions és fer networking per discutir projectes futurs conjunts.

La segona jornada del seminari arrencarà el 14 de maig amb el bloc dedicat a la incontinència urinària, a càrrec de Javier Jerez, membre del grup de recerca M₃O i investigador principal del projecte OsoNaH, i Joanne Booth, de la Glasgow Caledonian University (Regne Unit). Al següent bloc, Ester Goutan, del grup de recerca TR2Lab, i Núria Molist, del grup de recerca en Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG), abordaran el tema de la medicació. Tot seguit serà el torn dedicat a les tecnologies en salut i aquest tema el tractaran Montse Romero (grup de recerca M₃O) i Emma Stanmore, de la Universitat de Manchester. La sessió matinal es tancarà amb el setè bloc, dedicat a la covid-19 a les residències. Hi prendran part el doctorand Pau Moreno (grup de recerca M₃O), Jordi Amblàs (grup de recerca C3RG) que juntament amb Adelina Comas (The London School of Economics and Political Science) i Joanne Booth (Universitat Caledoniana de Glawgow) parlaran dels efectes de la pandèmia a les residències. També hi participarà el Dr. Xavier Gómez-Batiste, director de la càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC. La jornada acabarà a la tarda amb una nova sessió de projectes HUB: Incontinence and sedentary behaviour, Health Technologies, i Covid-19 and NHs: public policies, organisation and management.

Durant el seminari OsoNaH també es podrà veure una exposició en línia de pòsters relacionats amb els temes tractats. L’objectiu és donar un espai per poder fer difusió i presentar projectes de recerca. Qualsevol persona que en vulgui presentar algun ha de fer-ho constar a l’hora d’inscriure’s i hi haurà un comitè científic que avaluarà les propostes i decidirà quines accepta segons els blocs temàtics.

 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte