Skip to main content

El MAP+ es donarà a conèixer amb demostracions en directe en el 44è Congrés Mundial d’Hospitals

Simulació del MAP que es va fer el juliol

El MAP+ es donarà a conèixer amb demostracions en directe en el 44è Congrés Mundial d’Hospitals

Seguir en directe una intervenció quirúrgica que es realitzarà a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa i conèixer de primera mà els usos de la tecnologia 3D que s’està desenvolupant i aplicant a la comarca del Bages. Són dues de les propostes que oferiran la Fundació Althaia, la Fundació Universitària del Bages – UManresa i Avinent, sota el paraigües de MAP+, en el 44è Congrés Mundial d’Hospitals que organitzen conjuntament la International Hospital Federation i La Unió i que se celebrarà a Barcelona entre el 8 i l’11 de novembre.

Durant els quatre dies que durarà aquest fòrum internacional de primer nivell, el MAP+, hub d’innovació i tecnologia al servei de la medicina i l’atenció personalitzades impulsat per les tres organitzacions, comptarà amb un espai propi. El seu estand serà un aparador d’àmbit mundial que permetrà fer visible les diferents tecnologies dels sectors de la salut i social que s’estan desenvolupant, validant i també utilitzant al Bages. A més, es promourà la participació dels assistents a través d’experiències que ajudaran a entendre el seu funcionament, aplicabilitat i beneficis.

Una d’aquestes experiències serà el seguiment en directe d’una intervenció quirúrgica que s’estarà realitzant a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa el dilluns, 8 de novembre, a les 12.30 hores. D’aquesta manera es donarà a conèixer una solució integral per a la comunicació que ha desenvolupat Zerintia, amb la col·laboració de MAP+, i que dona l’oportunitat als professionals de compartir vídeo i àudio en temps real. A més, disposa de múltiples eines que, gràcies a la realitat augmentada, faciliten el suport i l’execució de cirurgies en remot. Aquesta solució, que ja ha començat a aplicar Althaia, té múltiples possibilitats. Per exemple, permet realitzar intervencions quirúrgiques amb el suport d’experts situats a qualsevol lloc del món. També té un ús formatiu, ja que possibilita la retransmissió de cirurgies en temps real a alumnes de medicina que, d’aquesta manera, poden fer-se una idea molt precisa del que succeeix al quiròfan gràcies a les múltiples fonts de vídeo connectades i la interacció amb els cirurgians a través del sistema d’àudio.

Pel que fa a la tecnologia 3D, es presentaran diferents exemples d’ús com a eina de diagnòstic. Els visitants podran visionar a través d’una pantalla i també d’unes ulleres de realitat virtual diferents reconstruccions en 3D de casos reals que han resolt professionals d’Avinent i metges oftalmòlegs i cirurgians de la Fundació Althaia. D’aquesta manera, es podran comprovar les possibilitats d’aquesta tecnologia per augmentar la seguretat de pacients i professionals, per millorar la precisió en el diagnòstic i la planificació personalitzada del tractament i la rehabilitació. En paral·lel, es donarà a conèixer el projecte d’impressió d’aliments en 3D per a pacients amb disfàgia.

En l’estand, també es podrà conèixer la V-Chair, un robot amb forma de llit-cadira de rodes, dissenyat per l’empresa manresana Control Live, que millora el confort i l’autonomia de les persones que han de passar bona part del temps enllitades i, alhora, redueix l’esforç físic dels cuidadors. Aquest és un projecte que durant el darrer any s’ha estat testant en diferents centres del territori, el que ha permès identificar necessitats reals que s’han incorporat en el producte final. A més, s’exposaran els altres projectes tecnològics que el MAP+ està desenvolupant o validant relacionats amb la robòtica, la intel·ligència artificial, els sistemes generadors de veu intel·ligents, les experiències immersives sensorials, les plataformes d’anàlisi de dades i solucions per a persones privades de mobilitat. 

Un hub de referència
MAP+ és un projecte arrelat al Bages que vol convertir-se en un pol de referència en el sector de la tecnologia en l’àmbit de la salut i social. De fet, la iniciativa, a més de millorar l’atenció dels pacients, també pretén impulsar l’emprenedoria, augmentar la competitivitat de les empreses del territori, generar llocs de treball qualificats, retenir talent i fomentar la docència i la recerca vinculada a les noves tecnologies.

Per això, el projecte, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages i la Cambra de Comerç de Manresa, busca la col·laboració de diferents agents del territori per introduir millores en la medicina i en l’atenció personalitzada de la comarca que es puguin traduir en beneficis per a la societat.

Les principals línies de treball de MAP+ són el tech experience, per desenvolupar, testejar i validar la tecnologia; la col·laboració amb empreses de tecnologies mèdiques; l’educació, docència i formació; la innovació, recerca, captació i retenció de talent; i la col·laboració amb centres d’atenció sanitària, sociosanitària i d’atenció a la dependència per adequar l’aplicabilitat de la tecnologia i establir plans en relació a aquella que és més adequada en cada cas.
Informació i horari de les demostracions

Les connexions tindran una durada d’aproximadament 20 minuts i les podeu seguir via Zoom (podeu sol·licitar l’enllaç i les credencials per accedir-hi).
08/11/2021
9.30 h Presentació MAP+
10.30 h Servocad: cirurgia mínimant invasiva i sense cicatrius
11.30 h Avinent: aplicació de la tecnologia 3D i la realitat virtual a la medicina
12.30 h Zerintia: cirurgia en directe utilitzant 4Remote
09/11/2021
10.00 h Cas clínic d’aplicabilitat MAP+
11.30 h Amalfy: plataforma d’anàlisi de dades
12.30 h V-Chair: prevenir ulceracions i infeccions pulmunars o urinàries
16.00 h Robbie: evitar les caigudes amb inteligència artificial
10/11/2021
10.00 h Liberia Community: sistemes generadors de veu intel·ligent
11.30 h Handycat: calma, benestar emocional amb immersions sensorials
12.30 h MAP+: menjar en 3D per a persones amb disfàgia
16.00 h RobRoom/RobHome: robòtica i IA com a cura i atenció a les persones
11/11/2021
10.40 h Showroom de les empreses col·laboradores de MAP+

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte