Skip to main content

El Laboratori d’Anatomia ha acollit diverses activitats de formació contínua amb cadàver

Una de les formacions al Laboratori d'Anatomia

El Laboratori d’Anatomia ha acollit diverses activitats de formació contínua amb cadàver

Durant els mesos de setembre i octubre al Laboratori d’Anatomia de la Facultat de Medicina de la UVIC-UCC s’han realitzat diferents activitats formatives de formació continua amb cadàver.

D’una banda s’han realitzat Workshops de Cirurgia Endoscòpica de Mama organitzats per la Mútua de Terrassa, en concret per la Dra. Itziar Larrañaga. En aquestes sessions hi ha participat residents de cirurgia endocrina de mama d’arreu de Catalunya i també de Madrid per formar-se en aquest àmbit de la cirurgia endoscòpica.

D’altra banda s’ha fet un Curs de Cadàver Avançat en Cirurgia Percutània de l’Avantpeu impartit pel Dr. Xavier Gonzàlez Ústes de l’Hospital Municipal de Badalona. A aquest curs van assistir-hi traumatòlegs d’arreu de Catalunya, com ara de l’Hospital Josep Trueta de Girona, de l’Hospital del Mar de Barcelona, de l’Hospital de Reus i de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, entre d’altres, i també de l’Hospital de Donosti (País Basc). 

Finalment també s’ha dut a terme una simulació de Cirurgia Laparoscòpica i oberta per als residents de cirurgia de l’Hospital Altahia de Manresa i per als del Consorci Hospitalari de Vic. La formació ha anat a càrrec dels  respectius adjunts i ha estat liderada pel Dr. Pablo Collera, cap de Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Altahia.  

Tant les persones residents com adjuntes de cada especialitat han pogut fer entrenament quirúrgic i treballar diferents tècniques dins del seu camp amb el cadàver.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte