Skip to main content

El doctor Albert Altés destaca la importància dels virus per a l’evolució humana en la presentació del seu llibre ‘Som virus’

El doctor Albert Altés destaca la importància dels virus per a l’evolució humana en la presentació del seu llibre ‘Som virus’

El doctor Albert Altés ha destacat el paper que tenen els virus per combatre algunes malalties infecciones o en la lluita contra el càncer, a més a més de ser un dels motors de l’evolució humana, com a creadors de nous gens i com a generadors de diversitat. Ho ha exposat en la presentació del seu llibre Som virus que s’ha fet aquest migdia a la sala d’actes de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), junt amb el degà Ramon Pujol i la coordinadora del Cicle Bàsic, Elisabet Sarri, d’aquesta mateixa Facultat, i la directora d’Eumo Editorial, Montse Ayats.

Ramon Pujol apunta durant la introducció a l'acte que Albert Altés "és un bon docent i un bon clínic, reuneix totes les qualitats que ha de tenir un professor i ara, a més li he, descobert la faceta d'escriptor". Elisabet Sarri ha afegit sobre el llibre que resulta una lectura amena, entranyable i vital perquè "parla de la vida amb passió i de la passió per a la ciència en primera persona, pel que s'ha descobert i sobretot pel que queda per descobrir" i explica que gràcies a la implicació de l'autor, l'obra porta a la reflexió.

Durant la presentació Altés també ha destacat que el llibre no parla de virus, sinó de ciència, una qüestió que per ell és passional i emocional. També explica que un 9% del material genètic que constitueix l'ésser humà són virus sencers, i afegeix: "una gran part del nostre material genètic, entre el 35 i el 40%, és víric i l'hem anat adquirint amb l'evolució". En el torn de debat posterior s'ha conclòs que és un llibre que hauria de ser de lectura obligatòria per a tots els joves i estudiants de l'àmbit de les biociències.  

Albert Altés, professor de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i cap d’Hematologia a la Fundació d’Althaia, va guanyar amb aquesta obra el primer Premi d’Assaig Ricard Torrents Bertrana, convocat per Eumo Editorial i la UVic-UCC amb l’objectiu de promoure el gènere d’assaig en llengua catalana. La segona convocatòria del premi està oberta i les bases es poden consultar en aquest enllaç.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte