Skip to main content

Conversa divulgativa "Lliçons de Covid-19" amb els doctors i investigadors Bonaventura Clotet, Roberto Elosua i Salvador Macip

Imatge de vacunes de covid-19

Conversa divulgativa "Lliçons de Covid-19" amb els doctors i investigadors Bonaventura Clotet, Roberto Elosua i Salvador Macip

Els doctors i investigadors Bonaventura Clotet, Salvador Macip i Roberto Elosua conversaran sobre l’impacte que la covid-19 ha tingut en la prevenció i tractament de malalties, per exemple en malalties infeccioses i autoimmunes, o en les no transmissibles (cardiovasculars), del concepte de OneHealth o salut planetària, de les lliçons que ens ha donat aquesta pandèmia i de les seves conseqüències, entre altres aspectes. Ho faran en el marc de la conversa divulgativa “Lliçons de la Covid-19” que es farà el dilluns 9 de maig de 18 a 19.30 h, al Casino de Vic, durant la qual es parlarà de les lliçons viscudes i apreses durant els últims dos anys.

 

La Dra. Marina Geli conduirà aquesta interessant conversa. Geli és llicenciada en Medicina i especialista en medicina interna, és coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) i directora general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS) de la UVic-UCC, entitat titular de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.

 

El Dr. Bonaventura Clotet és Metge especialista. Doctor en Medicina. Director de la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat, i catedràtic de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. Director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, president de la Fundació Lluita contra la Sida i codirector d’HIVACAT, programa català per al desenvolupament d’una vacuna efectiva contra el VIH. Cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias.

 

El Dr. Salvador Macip és metge, investigador i escriptor. Doctor en Genètica Molecular i Fisiologia Humana. Director del grup de recerca Mechanisms of Cancer and Ageing Laboratory de la Universitat de Leicester (Regne Unit) i catedràtic de la UOC.

 

El Dr. Roberto Elosua Director de la Càtedra de Salut i Població, vicedegà de Recerca i Internacional i catedràtic de la Facultat de Medicina de la UVIC-UCC. Coordinador del Grup d’Epidemiologia Genètica Cardiovascular a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM).

 

Es tracta d'una activitat divulgativa, gratuïta i oberta a tothom. Les places són limitades i cal confirmació d'assistència* fins el 5 de maig a les 13 hores enviant un e-mail a udivulga@uvic.cat o trucant al 93 881 55 07 (de 9 a 13 hores). *La confirmació d’assistència dona dret a una consumició gratuïta.

 

Aquesta xerrada forma part del programa d’activitats de la “Primavera de la Ciència” coordinat per la Unitat de Divulgació Científica de la UVic-UCC.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte