Skip to main content

Althaia participa en un estudi internacional sobre cirurgia i covid-19 que publica la prestigiosa revista ‘Journal of Clinical Oncology’

Entrada Althaia

Althaia participa en un estudi internacional sobre cirurgia i covid-19 que publica la prestigiosa revista ‘Journal of Clinical Oncology’

La prestigiosa revista Journal of Clinical Oncology acaba de publicar els resultats de l’estudi multicèntric internacional conegut com a CovidSurg-Cancer, promogut pel University Hospital Birmingham en el qual participa la Fundació Althaia. L’article porta per títol Elective Cancer Surgery in COVID-19–Free Surgical Pathways During the SARS-CoV-2 Pandemic: An International, Multicenter, Comparative Cohort Study i analitza l’eficàcia dels circuits quirúrgics lliures de covid-19 per portar a terme amb seguretat les intervencions quirúrgiques programades.

La investigació inclou dades de 9.171 pacients de 55 països. Althaia hi ha aporta informació de 66 pacients operats de diferents tipus de càncer (còlon, recte, mama, tiroides, ronyó, bufeta, pròstata, estómac, ginecològic) entre els mesos de març i juny del 2020, durant la primera onada de la pandèmia de la covid-19, amb un seguiment posterior a 30 dies. Els facultatius de la institució implicats en l’estudi són onze professionals del servei de Cirurgia General i de l’aparell digestiu. L’investigador principal és el Dr. Carlos Gomez, del servei de Cirurgia general i de l’aparell digestiu.

L’estudi conclou que tant les complicacions pulmonars com les taxes de mortalitat van ser menors en els pacients tractats en àrees lliures de covid-19. En concret, van tenir complicacions pulmonars el 2,2% dels pacients operats en àrees protegides enfront del 4,9% dels pacients que en van tenir i que no van ser intervinguts en àrees liures. La taxa de mortalitat va ser del 0,7% en pacients tractats en àrees lliures davant de l’1,7% dels que no. Tot i això, només el 27% del total de pacients que inclou l’estudi van ser atesos en una àrea protegida.

Podeu consultar aquí l'article publicat.

Althaia té circuits quirúrgics lliures de covid-19

A Althaia es treballa amb circuits quirúrgics lliures de covid-19 per a les intervencions quirúrgiques programades. Des de les primeres setmanes de la pandèmia, els pacients que requereixen una intervenció quirúrgica programada se sotmeten a un cribratge per PCR i s’operen després de comprovar que el resultat del test ha estat negatiu. En cas contrari, s’ajorna la intervenció quirúrgica fins que el pacient dona negatiu. Els quiròfans i unitats d’hospitalització o UCI que s’utilitzen per a aquest tipus de pacients són independents de les instal·lacions utilitzades per als pacients covid-19 positius. A l'inici de la pandèmia, els pacients no-covid eren derivats a àrees netes de la Clínica Sant Josep i posteriorment ja es van utilitzar les de l'Hospital de Sant Joan de Déu. Amb aquest tipus de funcionament, no s’han registrat casos de covid-19 positiu durant el postoperatori dels pacients que s’inclouen en l'estudi.

D'altra banda, els pacients covid positius que requerien una intervenció quirúrgica urgent durant la pandèmia van ser operats en un quiròfan reservat per a aquest tipus de pacients.

Actualment s'ha dissenyat i s’han executat obres per disposar d'un circuit completament independent de la resta de quiròfans per operar els pacients positius de covid en cas de ser necessari.

 

Foto: Althaia

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte