Skip to main content

Althaia edita un llibre sobre els hospitals de Manresa del segle XX i la transformació de l’atenció sanitària a la ciutat

Althaia edita un llibre sobre els hospitals de Manresa del segle XX i la transformació de l’atenció sanitària a la ciutat

La Fundació Althaia té des del 2018 un projecte col·lectiu per recollir i deixar constància de les transformacions que ha viscut l’atenció sanitària a la ciutat de Manresa en els darrers 50 anys fins a l’actualitat. En aquest marc, la institució acaba d’editar el llibre Els hospitals a Manresa. Història d’una transformació, que es presentarà aquest dissabte, 5 de desembre, a les 11 del matí, pel canal Instagram Live de la institució davant la impossibilitat de celebrar un acte presencial per la pandèmia de la covid-19. Hi intervindran els metges Armand Rotllan i Francesc Sant i la infermera Marcel·la Sarró, que faran una breu pinzellada per la història sanitària recent de la capital del Bages.

Gràcies a la implicació de més d’un centenar de professionals en actiu i jubilats, vinculats a la institució, l’any passat es va tirar endavant l’exposició Els hospitals a Manresa. Història d’una transformació, que es va poder visitar al vestíbul de l’Hospital de Sant Joan de Déu i que va despertar gran interès ciutadà.

La difusió de tot el coneixement i el material recollit continua ara amb la publicació del llibre, que fa un recorregut en el temps per mostrar les petites i grans transformacions que ha viscut l’atenció sanitària a la ciutat de Manresa durant el segle XX i fins a l’actualitat, i que inclou una part fotogràfica molt interessant.

El llibre s’ha editat a través de Parcir Edicions Selectes amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Col·legi de Metges de Barcelona, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i la Fundació Dr. Antoni Esteve.

Regal solidari de Nadal

El llibre es pot adquirir al quiosc de l’Hospital de Sant Joan de Déu i a les llibreries de Manresa per un preu de 25 euros. Els beneficis es destinaran íntegrament a la millora de l’atenció a infants i joves de la Fundació Althaia.

L’objectiu d’aquest programa de mecenatge és renovar aquests espais per tal de poder incorporar les metodologies de treball més pioneres, en què el nen sigui el centre de tot el procés i humanitzant els espais per aconseguir que el pas dels infants per l’hospital sigui una experiència de coneixement i creixement.

El projecte inclou diferents actuacions que s’aniran executant per fases en funció dels resultats de la campanya. Hi ha prevista la remodelació de la Unitat d'Hospitalització de Pediatria i de Neonatologia, l'escola i l'hospital de dia pediàtric. També la humanització de les consultes externes i urgències de Pediatria, així com posar en funcionament la ressonància magnètica pediàtrica.

 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte