Skip to main content

16 nous especialistes completen la seva formació als hospitals i CAP d’Osona

16 nous especialistes completen la seva formació als hospitals i CAP d’Osona

  • El Consorci Hospitalari de Vic organitza un acte de comiat a la darrera promoció de residents, que han passat entre 2 i 5 anys formant-se com especialistes als centres sanitaris de la comarca

Noves cirurgianes, geriatres, traumatòlegs, llevadores... L’Hospital Universitari de Vic va acollir ahir l’acte de comiat a la darrera promoció de residents del Consorci Hospitalari de Vic (CHV). Són 16 metges/esses i infermeres que, després de passar entre 2 i 5 anys formant-se als centres sanitaris d’Osona, finalitzen la seva etapa docent per convertir-se en professionals de ple dret en les seves especialitats.

La cap d’estudis, Susanna Vilaseca, els va agrair la seva dedicació durant els anys que han format part de l’equip del CHV i els va encoratjar a “entomar els projectes de futur sense deixar de voler aprendre i créixer, i sent fidels al que sou”. La directora assistencial, Rosa Morral, els va fer arribar l’agraïment dels professionals de l’entitat “per tot el coneixement compartit i pel creixement demostrat”, mentre que la directora de Transferència del Coneixement, Núria Roger, els va animar a “demostrar el que espera la societat de vosaltres, que sigueu els garants de l’excel•lència”.

En concret, aquest mes de maig completen la formació una especialista en Cirurgia General i un de Traumatologia (especialitats que requereixen 5 anys de formació), dues especialistes en Geriatria (formades conjuntament amb l’Hospital Universitari de la Santa Creu) i una de Psiquiatria (4 anys), així com dues infermeres llevadores (2 anys). També finalitzen el període de residència vuit metges i una infermera d’Atenció Familiar i Comunitària de les unitats docents de l’ICS Catalunya Central i d’ACEBA, que s'han format en col·laboració entre els hospitals del CHV i els centres d'atenció primària d’Osona.

Els residents mostren el seu potencial investigador

Coincidint amb l’acte de comiat, l’Hospital Universitari de Vic va organitzar també una nova edició de la Jornada Científica de Residents. Dividida en tres blocs –infermer, quirúrgic i mèdic– els residents del CHV que participen en projectes d’investigació  van donar a conèixer els resultats de la seva activitat de recerca. I és que la possibilitat que ofereix el CHV de fer la tesi doctoral i de fer recerca durant el període de residència és un complement molt ben valorat per part dels metges/esses i infermeres que trien el Consorci per cursar la seva especialització.

En l’actualitat, el Consorci Hospitalari de Vic compta amb 71 residents en actiu, que estan en diferents anys del seu període de formació en un total de 9 especialitats.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte