Skip to main content

Xavier Gómez-Batiste presenta el model de Vic Ciutat Cuidadora en un congrés internacional de dependència

Intervenció de Xavier Gómez-Batiste al congrés de dependència

Xavier Gómez-Batiste presenta el model de Vic Ciutat Cuidadora en un congrés internacional de dependència

L’auditori Axa de Barcelona va acollir el 29 i 30 d’octubre el setè congrés internacional de Dependència i Qualitat de Vida. Impulsada per la Fundació Edad y Vida, la trobada va comptar amb la participació de Xavier Gómez-Batiste, professor de la Facultat de Medicina i director de la càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC, que va participar en una taula rodona i va impartir-hi un taller. La coordinadora de programa de la càtedra i també membre de l'equip de la facultat, Sarah Mir, formava part del comitè de programa.

El congrés tenia com a objectiu consolidar l’aportació de solucions per a les necessitats reals de la gent gran i la integració de les cures. “L’envelliment de la població ens obliga a pensar en nous reptes, models integrats que tinguin en compte l’atenció sociosanitària centrada en la persona i facin front a situacions com la pluripatologia o la cronicitat”, explica Gómez-Batiste.

Un dels models exposats al congrés va ser el dels programes de ciutats cuidadores “com a gran xarxa de canvi construïda sobre la important implicació de la societat i la comunitat", en una taula rodona amb participació de Xavier Gómez-Batiste. A banda del cas de Vic, a la taula també s’hi van presentar els de Vitòria, Santurce i Londres. Posteriorment, el director de la càtedra de Cures Pal·liatives també va impartir un taller sobre com dissenyar i implementar programes de ciutats cuidadores.

En el transcurs del congrés també es van abordar temes com la necessitat de passar d’un model sanitari centrat en el malalt agut a un altre que doni resposta a la cronicitat, les noves cures a mida dels usuaris i de les persones cuidadores, l’alimentació i la nutrició, l’autonomia personal, l’ús de metodologia per a la gestió del canvi o la millora de la qualitat en l’atenció de les persones grans. També s’hi van exposar experiències d’atenció domiciliària basades en models integrats en països com Suècia i el Canadà, es va parlar del paper rellevant que desenvolupen treballadors familiars i terapeutes ocupacionals i es van plantejar qüestions com ara què vol dir i com s’ha de fer perquè el pacient se situï al centre del sistema o estigui apoderat.

Per a Gómez-Batiste “la necessitat de canvi i de transformació d’un sistema sanitari i social coordinat i centrat en la persona, amb tot el que això comporta”, va ser una de les principals conclusions a les quals va arribar el congrés. “Cal impulsar iniciatives innovadores per respondre les necessitats de la gent gran i de les seves famílies”, afirma.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte