Skip to main content

Una jornada coorganitzada per la Fundació Althaia mostra les millors aplicacions i els beneficis de la impressió 3D en el món de la salut

Jornada Healthio Day

Una jornada coorganitzada per la Fundació Althaia mostra les millors aplicacions i els beneficis de la impressió 3D en el món de la salut

En el marc del Healthio Day, 250 professionals de l’àmbit de la salut i d’empreses innovadores vinculades a la tecnologia 3D van participar, el passat 30 d’octubre, en la jornada 3D Printing Applications in healthcare. La Fundació Althaia, Avinent i La Unió van organitzar conjuntament aquesta trobada, pensada per mostrar als participants, de la mà de ponents experts de l’àmbit nacional i internacional, el present de la tecnologia 3D i la bioimpressió així com el seu futur. L’objectiu de la trobada va ser integrar la difusió del coneixement en aquest àmbit i promoure el treball en xarxa entre els principals actors del sector. 

En la primera taula rodona es va analitzar l’estat de la tecnologia 3D i la bioimpressió a Catalunya aplicada al món de la salut. Alguns dels aspectes que es van posar en valor van ser la millora i la personalització de l’atenció, així com la humanització de les tecnologies. Els ponents també van parlar dels reptes que presenten aquestes “eines disruptives” i de la necessitat de formar equips interdisciplinaris que treballin en xarxa a través dels diferents hospitals. Un dels temes destacats d’aquesta taula va ser la importància de la regulació dels productes mèdics personalitzats. 
L’expertesa dels professionals es va evidenciar en la segona taula, en què professionals de diferents hospitals catalans van presentar casos clínics, guies i implants personalitzats. Els assistents van poder veure les diferents possibilitats que ofereix i el valor de la tecnologia 3D i la bioimpressió, especialment en la preparació de diferents tècniques i intervencions quirúrgiques en les quals aporten confiança per als professionals i seguretat als pacient. 

Seguidament, la taula es va omplir d’experts internacionals que van presentar la seva experiència en impressió 3D i bioimpressió aplicada a sectors afins al de la salut. Medical Goes Additiva, Podoactiva, IUL, Adeiss i Renishaw van protagonitzar aquesta sessió que es va tancar amb la presentació dels aliments impresos en 3D. Així, els participants de la jornada van poder tastar i descobrir l’ampli ventall de possibilitats que ofereix aquesta tecnologia per a pacients amb disfàgia, patologies cròniques o atenció a la dependència.

La jornada es va cloure amb una taula rodona sobre bioimpressió i medicina regenerativa que va comptar amb la participació de representants d’empreses i institucions capdavanteres del sector a nivell mundial, com Aspect Biosystems, la Universitat de Toronto, l’Hospital Clínic i l’Institute for Bioengineering of Catalonia (IBEC).

 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte