Skip to main content

Òscar Camps reclama als estudiants que siguin crítics i es comprometin amb projectes de voluntariat

Òscar Camps, durant la conferència

Òscar Camps reclama als estudiants que siguin crítics i es comprometin amb projectes de voluntariat

El director i fundador de l’ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, va impartir, dimecres passat, una de les conferències del cicle de Tertúlies de Literatura Científica de la UVic-UCC, que aquest any arriben a la tretzena edició. Aquesta sessió, una de les més multitudinàries i impactants tant per la seva temàtica com per la posada en escena, estava coorganitzada per la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) i l’UHub, servei d’atenció a la comunitat universitària. A través de diferents vídeos punyents sobre rescats a alta mar i persones sense vida buscant la fugida que no trobaran mai, Camps va desgranar els motius que el van moure, l’any 2015, a anar a Lesbos “per salvar vides al Mediterrani”.

El ponent considera “incomprensible” que cap administració ni institució pública o privada prioritzi salvar-les i, en canvi, “optin per obstaculitzar els que ho fem per motius partidistes”. En aquest sentit va assegurar que “un cop veus aquesta realitat quedes compromès per tota la vida i ja no pots fer res més”. Des que va arribar a Lesbos fa 4 anys, Camps i la ONG que va fundar han aconseguit salvar 60.000 vides i aspiren a aconseguir que Proactiva Open Arms pugui desaparèixer amb el temps, perquè “això voldrà dir que l’emergència actual s’ha acabat i ens podrem dedicar a treballar amb els països d’origen, perquè entenguin que fer la travessa no és garantia de res, i per donar-los un futur al seu país”.

Als estudiants de la Universitat i als alumnes de secundària d’algunes escoles de Vic que omplien l’Aula Magna, Camps va exigir-los que obrin els ulls i els va alertar que “la tercera guerra mundial està en marxa i és contra els Drets Humans”. Els va reclamar que s’involucrin i es comprometin amb projectes de voluntariat, que siguin crítics amb les informacions que reben i que lluitin per aconseguir un món millor. “Jo he posar un granet de sorra que ha mogut el món, i ara us toca a vosaltres”, va concloure l’activista.

Les Tertúlies de Literatura Científica estan organitzades per la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) de la UVic-UCC dins el marc del Programa Ciència i Societat, dirigit per la professora Julita Oliveras. Enguany inclouen dotze conferències sobre llibres de divulgació científica o àmbits de reflexió. Estan adreçades a alumnes de secundària, batxillerat, cicles formatius i graus universitaris, i obertes també al públic en general. Més de 3.400 alumnes s’han inscrit ja a alguna de les tertúlies d’aquest curs.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte