Skip to main content

L’ICS Catalunya Central ja té oficialment centres formadors d’estudiants de Medicina de la UVIC-UCC

Entrega de plaques als centres d'Osona

L’ICS Catalunya Central ja té oficialment centres formadors d’estudiants de Medicina de la UVIC-UCC

Un total de 15 centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Osona, el Bages i el Moianès han rebut les plaques que els acrediten com a col·laboradors en la formació dels alumnes de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Responsables de la institució han fet entrega als representants de l’ICS a la Catalunya Central, de les corresponents acreditacions com a centres col·laboradors en docència.

Els centres acreditats són els CAP Tona, Santa Eugènia de Berga, Torelló, Osona (Vic Nord), Manlleu i Sant Hipòlit de Voltregà, a la comarca d’Osona; Artés, Bages (Plaça Catalunya), Sagrada Família (de Manresa), Navàs, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Fruitós i Santpedor, al Bages, i Moià.

A partir de tercer curs, i d’acord amb el pla docent de la Facultat, els estudiants de Medicina han de fer un total de sis setmanes de pràctiques dins el programa de l’assignatura Pràctica Clínica, que poden dur-se a terme en centres d’atenció primària. Això els permet tenir una visió de l’assistència i la resolució que ofereix aquest nivell de salut, en què destaquen els aspectes relacionats amb l’atenció a la família i a la comunitat com a eixos de l’atenció primària i la proximitat dels professionals a la ciutadania.

Els responsables de cada centre de salut són els coordinadors docents que garanteixen que la formació rebuda per aquests alumnes els ajudi a completar el seu programa curricular. Aquest curs, un total de 32 estudiants de tercer fan la seva formació pràctica en els centres docents col·laboradors de l’ICS Catalunya Central. Les classes es fan a les instal·lacions que la Facultat de Medicina té a Manresa i a Vic. Aquest programa es consolidarà els propers cursos amb la incorporació de nous alumnes fins a completar els sis anys de durada del grau de Medicina.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte