Skip to main content

Estudiants de tercer fan pràctiques a centres de primària de l’ICS a Osona i a Bages i al Consorci Hospitalari de Vic

Alumnes de 3r curs que fan pràctiques cliniques al CHV

Estudiants de tercer fan pràctiques a centres de primària de l’ICS a Osona i a Bages i al Consorci Hospitalari de Vic

Un total de 18 alumnes de tercer curs del grau en Medicina de la UVIC-UCC han començat les seves pràctiques per diferents centres docents col·laboradors de la Universitat, tant de la comarca d’Osona com del Bages. Es tracta, en tots els casos, de centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central, que per primera vegada acullen estudiants en pràctiques.

En el cas d’Osona, duen a terme aquesta experiència 12 estudiants distribuïts pels CAP de Tona, Santa Eugènia de Berga, Torelló, Osona (Vic Nord), Manlleu i Sant Hipòlit de Voltregà. Pel que fa al Bages, els sis estudiants han estat acollits pels centres d’Artés, Sagrada Família (Manresa), Navàs, Moià, Sant Vicenç de Castellet i Sant Joan de Vilatorrada.

L’estada dels estudiants de Medicina té una durada de sis setmanes i s’allargarà fins el 30 de novembre. Durant aquestes 6 setmanes, l’alumnat treballa integrat als equips d’atenció primària per donar-los suport. Algunes de les principals tasques que desenvolupen són atenció a la comunitat, consulta al pacient crònic, consulta al pacient agut i a les urgències i atenció a la família, integrats en equips multidisciplinaris de treball.

L’ICS Catalunya Central forma part de la Unitat Docent Territorial de Manresa de la Facultat de Medicina de la UVIC-UCC, juntament amb altres institucions del territori. Aquest curs, un total de 31 estudiants de 3r curs fan classe a les noves instal·lacions, ubicades a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

Quinze alumnes fan pràctiques clíniques al CHV

Paral·lelament, quinze alumnes de tercer curs estan duent a terme, aquests mesos d’octubre i novembre, unes pràctiques clíniques de sis setmanes a dos centres del Consorci Hospitalari de Vic: l’Hospital Universitari de Vic (HUV) i a l’Hospital Sant Jaume de Manlleu (HSJM). Es tracta d’unes pràctiques de tipus generalista (patologia general) durant les quals l'alumne s’integren plenament en el dia a dia d'un servei o unitat dels centres.

En el cas de l'HUV, dotze futurs metges s’alternen per les unitats de Medicina Interna, Cardiologia, Pneumologia, Unitat Geriàtrica d'Aguts, Nefrologia i Cirurgia. A l'HSJM, són tres els alumnes que es formen mitjançant la valoració dels pacients de la Unitat de Convalescència. Ambdós centres ha habilitat diversos espais perquè en puguin fer ús els alumnes de pràctiques.

 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte