Skip to main content

Exposició sobre els ODS de l’Agenda 2030 a la Unitat Docent Territorial de la Facultat de Medicina a Manresa

Exposició sobre els ODS a Manresa

Exposició sobre els ODS de l’Agenda 2030 a la Unitat Docent Territorial de la Facultat de Medicina a Manresa

En el marc de la campanya de sensibilització ciutadana i divulgació de l’Ajuntament de Manresa sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l’ONU va fixar el 2015 a l’Agenda 2030 per assolir en els propers nou anys, la Unitat Docent Territorial de la Facultat de Medicina a Manresa acollirà des d’aquest dilluns 18 de gener i fins al divendres 26 de febrer una exposició itinerant. Després de passar per l’edifici de la Fundació Universitària del Bages (FUB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) fins al 15 de gener, en aquesta ocasió la mostra sobre els ODS i l’Agenda 2030 arriba a la UVic-UCC i es podrà veure al vestíbul de la Unitat Docent, situada a l’Hospital Sant Joan de Déu.

L’exposició consta de 3 cubs d’uns 60 x 60 cm, 34 cartel·les de 30 x 30 cm (17 parelles) i un roll-up. Als cartells hi figuren els noms dels 17 ODS i 17 frases molt curtes sobre reptes locals, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre els reptes de futur que planteja l’Agenda 30, aprovada el setembre del 2015.

Els ODS guien la implementació, durant aquesta propera dècada, de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible. Els 17 ODS en què es concreta se centren en la millora de diversos aspectes, tant en l’àmbit local com a escala mundial: Fi de la pobresa; Fam zero; Salut i benestar; Educació de qualitat; Igualtat de gènere; Aigua neta i sanejament; Energia assequible i no contaminant; Treball decent i creixement econòmic; Indústria, innovació i infraestructura; Reducció de desigualtats; Ciutats i comunitats sostenibles; Producció i consum responsables; Acció pel clima; Vida submarina; Vida d’ecosistemes terrestres; Pau, justícia i institucions sòlides; i Aliances per assolir els objectius.

Els ODS, fruit d’un procés de negociació posterior a la Cimera de Rio+20 (2012), es concreten en 169 fites i els seus indicadors d’evolució, i parteixen de l’experiència dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte