Skip to main content

Estudiants de Medicina de la UVic-UCC simulen casos clínics de pneumologia al CISARC posant a prova un nou prototip

Simulació de l'assignatura de pneumologia

Estudiants de Medicina de la UVic-UCC simulen casos clínics de pneumologia al CISARC posant a prova un nou prototip

Els estudiants de quart curs de Medicina de la UVic-UCC han finalitzat aquest mes de desembre la ronda de simulació de l’assignatura de pneumologia. Aquesta ronda ha estat dirigida pels docents Núria Roger, Jacobo Sellarés i Anna Maria Muñoz i ha comptat amb la col·laboració d’instructors de SimClinic i de persones del programa de fellowship del Centre d’Innovació en Simulació (CISARC).

Durant la sessió de simulació , els estudiants van haver de resoldre dos casos clínics sobre crisi asmàtica i complicacions en pacient amb pneumònia i van realitzar dos tallers d’habilitats en interpretació d’espirometries i toracocentesi. Per aquesta darrera prova es va utilitzar un model propi dissenyat per SimClinic i actualment en procés de redisseny per part d’Avinent i CISARC. Aquest model obre la porta a la pràctica del drenatge pulmonar, ja sigui sobre maniquí o sobre pacient simulat, oferint la possibilitat d’una pràctica altament realista pel que fa a les sensacions del professional en el moment de posar a la pràctica la tècnica. Tant els professionals com els estudiants que han utilitzat el prototip l’han valorat molt positivament.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte