Skip to main content

Esther Dalfó participa al VII Worm Meeting

Esther Dalfó participa al VII Worm Meeting

La Dra. Esther Dalfó, professora agregada de Ciències Bàsiques a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC ha participat i coorganitzat el VII Spanish Worm Meeting, un congrés celebrat a l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques, Castelldefels) i al CRG(Centre de Regulació Genòmica, Barcelona) durant els dies 28 i 29 de març. Entre les entitats col·laboradores destaca la participació de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. 

Aquesta és la setena trobada biennal per a la comunitat científica del territori espanyol que treballa amb C elegans (Caenorhabditis elegans). Aquest organisme és un nematode que s’utilitza per fer recerca bàsica als laboratoris. Es tracta d’un model senzill que serveix per explicar vies evolutives i mecanismes molt més complexos, ja que conserva moltes de les vies de senyalització i mecanismes amb la resta de mamífers. D’aquí la seva rellevància per a l'estudi de malalties humanes.

En el marc del congrés, la Dra. Dalfó va fer l'obertura de l’acte i va presentar els seus resultats sota el títol The Small GTPase RAC1/CED-10 Is Essential in Maintaining Dopaminergic Neuron Function and Survival Against α-Synuclein-Induced Toxicity. En aquesta xerrada la Dra. Dalfó va explicar part de la seva recerca, basada en la investigació de malalties neurodegeneratives, concretament la malaltia de Parkinson. A partir del model de C elegans i corroborat amb models cel·lulars humans, l’equip liderat per la Dra. Dalfó ha demostrat recentment que, a la malaltia de Parkinson, una proteïna anomenada RAC1, que és esencial per mantenir la supervivència de les neurones dopaminèrgiques, les primeres que resulten afectades en aquesta malaltia, no funciona correctament.

Actualment ja s’estan estudiant els mecanismes que depenen d'aquesta proteïna per trobar possibles tractaments.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte