Skip to main content

Els professors Baranchuk i García exposen els avenços de l’electrocardiografia del s. XXI

Els professors Baranchuk i García exposen els avenços de l’electrocardiografia del s. XXI

El dijous 11 d’abril va tenir lloc la conferència “L’electrocardiografia al s. XXI” a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, a la qual van assistir estudiants de Medicina, d’Infermeria i professionals sanitaris. La conferència va ser a càrrec dels professors Adrian Baranchuk, de Queen’s University (Canadà) i de Javier García Niebla, de la Universitat de la Laguna (Tenerife).

El degà de la Facultat, Dr. Ramon Pujol, i el Dr. Bayés de Luna van fer la introducció i van donar la benvinguda als dos experts. El professor García va començar explicant el paper dels infermers i infermeres en l’electrocardiografia, que requereix una gran responsabilitat per part dels professionals. Va exposar diversos casos i possibles errors que es poden cometre, i va proporcionar les dades necessàries per poder-los identificar.

Després, el professor Baranchuk va destacar l’important paper que té l’electrocardiograma, ja que és una eina fàcil, barata i accessible per a tothom. Hi ha pocs objectes en la medicina que permetin fer un diagnòstic, un pronòstic i un seguiment del pacient i és per això que no hi ha cap mètode que hagi estat capaç de substituïr-lo. La majoria l’integren, però cap d’ells ha aconseguit substituir-lo, ja que no són tan accessibles.

Finalment, la conferència va finalitzar amb el professor Baranchuk exposant les millores i els avenços de l’electrocardiografia durant aquests últims 100 anys, així com el que encara està pendent de millorar.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte