Skip to main content

Els primers auxilis i el politrauma centren les primeres jornades clíniques de l’Associació d’Estudiants de Medicina

Un dels tallers de primers auxilis de les jornades clíniques

Els primers auxilis i el politrauma centren les primeres jornades clíniques de l’Associació d’Estudiants de Medicina

L’Associació d’Estudiants de Medicina de la Facultat va organitzar, el passat divendres 13 de desembre, les seves primeres jornades clíniques. Adreçades a estudiants del grau en Medicina de la UVic-UCC, en aquesta primera edició les jornades van limitar les inscripcions a un màxim de 25 alumnes i van comptar amb la col·laboració del Consell d’Estudiants de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) tant en l'organització com en la impartició de les sessions.

Per una banda, al llarg del matí van tenir lloc una xerrada d’introducció als primers auxilis així com tres tallers a l’entorn d’aquesta temàtica: un de reanimació cardiopulmonar, un altre sobre posició lateral de seguretat i un tercer de primers auxilis en una persona accidentada. Per altra banda, el programa de la tarda va consistir en una sessió teoricopràctica sobre politrauma, és a dir, aquell tipus de trauma greu que implica la presència de diverses lesions a un o a més òrgans, que poden posar en perill la vida del pacient. La jornada va acabar amb una sessió de debriefing, en què es van posar en comú els continguts apresos i es va valorar l’experiència.

Després d’aquesta primera edició, la voluntat de l’Associació d’Estudiants de Medicina és organitzar jornades clíniques adreçades a l’alumnat de forma periòdica.

 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte