Skip to main content

Elisabet Selga assisteix al 63è ‘Annual Meeting of the Biophysical Society’, a Baltimore

Elisabet Selga assisteix al 63è ‘Annual Meeting of the Biophysical Society’, a Baltimore

El 63è ‘Annual Meeting of the Biophysical Society’, va tenir lloc a Baltimore (EUA), del 2 al 6 de març. Un congrés internacional al que va assistir la Dra. Elisabet Selga, professora d’anatomia de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. Aquest ‘meeting’ és la trobada anual de biofísics més gran del món, agrupant així més de 8.000 investigadors de 50 països diferents. Un acte que reuneix aproximadament 100 sessions i més de 2.200 presentacions de pòsters.

En el marc del congrés, la Dra. Selga va presentar dos pòsters. El primer, relacionat amb la millora del protocol dels cardiomiòcits (cèl·lules del cor), per així obtenir cèl·lules més semblants a les del cos humà adult, en el qual es mostren els canvis de nivell de funció i expressió gènica i dinàmica del calci. I un segon pòster, que es basa en l’estudi d’una família amb síndrome de Brugada, en el qual s’analitzen pacients amb aquesta malaltia, utilitzant cardiomiòcits derivats de cèl·lules mare dels mateixos pacients.

La Dra. Selga actualment és professora agregada de la Facultat de Medicina i combina la docència amb la recerca a la Universitat de Girona (UdG) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IdIBGi). Treballa amb aspectes moleculars de les arrítmies cardíaques hereditàries en el grup d’Investigació de l’àrea Cardiovascular i, concretament, estudia els mecanismes fisiopatològics que donen lloc al síndrome de Brugada; la mort sobtada cardíaca i altres malalties relacionades amb aquesta.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte