Skip to main content

Setmana de la Ciència

Presentació

La Setmana de la Ciència és un dels esdeveniments més importants pel què fa a la comunicació social de la ciència i la tecnologia. El seu objectiu és divulgar els avenços científics i tecnològics, i la recerca en general, de manera atractiva i propera a la societat amb la finalitat d’augmentar el seu coneixement, la seva cultura i el seu interès científic.

La Setmana de la Ciència enguany tindrà lloc de l'11 al 20 de novembre coincidint amb la 27a. Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’22) que coordina la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi).

Un curs més, des de la UVic-UCC, s’han tornat a programar un conjunt d’actes i activitats per millorar l’apropament de la cultura científica, tecnològica i el coneixement que es genera a la universitat a la societat.

En el marc de la Setmana de la Ciència s’organitzaran tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics..., una gran oferta científica diferents formats a l’abast de tothom!

La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Per a l’edició d’enguany el fil conductor serà la innovació i el coneixement local com a motor de creixement, tot posant en valor els actius en innovació i ciència que hi ha arreu del país. En paral·lel,  l’SC fomentarà la participació activa de la ciutadania en les diferents etapes del procés de recerca científica.

Altres temes de rellevància que s’emmarquen dins l’SC22 són:
•    Commemoració de l’Any Internacional de les Ciències Bàsiques per al Desenvolupament Sostenible.
•    100 anys del naixement del primatòleg, Jordi Sabater i Pi.
•    100 anys del naixement de la microbiòloga nord-americana, Esther Lederberg.
Però totes les activitats relacionades amb la ciència i la tecnologia, en un sentit ampli, tenen cabuda dins del programa d’activitats de la Setmana de la Ciència.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la disseminació de la ciència i la tecnologia.

La SC'22 de la UVic-UCC forma part del programa UDivulga. Ciència i Societat i està coordinada per la Unitat de Divulgació Científica de la UVic-UCC.

Inscripció

L'assistència a qualsevol activitat de la SC'22 és gratuïta però caldrà inscriure's en algunes per assistir/connectar-se.

 

Novetats i notícies

 

Podeu seguir totes les novetats i notícies d'última hora de la SC'22 a través del twitter #SC22CAT.

 

     

 

Edicions anteriors

EDICIÓ 2021

EDICIÓ 2020

EDICIÓ 2019

EDICIÓ 2018

EDICIÓ 2017

EDICIÓ 2016

EDICIÓ 2015

EDICIÓ 2014

EDICIÓ 2013

EDICIÓ 2012

EDICIÓ 2011

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte