Un webinar amb participació de Bonaventura Clotet reflexionarà sobre la llibertat individual versus el bé comú en el marc de la Covid-19

gàbia d'ocell

Un webinar amb participació de Bonaventura Clotet reflexionarà sobre la llibertat individual versus el bé comú en el marc de la Covid-19

La Càtedra de Bioètica Fundació Grífols de la UVic-UCC organitzarà, el proper dijous 7 de maig (17.30h), un webinar per reflexionar sobre la contraposició de la llibertat individual enfront el bé comú en el context actual de la crisi sanitària per la Covid-19. Un dels tres ponents de la sessió serà el doctor Bonaventura Clotet, catedràtic de la Facultat de Medicina i director de la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat de la UVic-UCC, que també és el cap de servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol i director del laboratori IrsiCaixa.

El webinar parteix del context de crisi sanitària que ha comportat una limitació de drets de les persones per protegir la col·lectivitat i permetre una gestió de la pandèmia el més controlada possible. La sessió pretén reflexiona sobre les restriccions que s’estan aplicant a les llibertats individuals, no només durant les setmanes més crítiques de la pandèmia, sinó actualment i en un escenari de futur, i vol posar sobre la taula el debat de qüestions ètiques com ara què és legítim i on es troben els límits.

La sessió també comptarà amb la participació de Victòria Camps, filòsofa i presidenta de la Fundació Grífols i Lucas, i Andreu Segura, coordinador del Grup de Treball d’Ètica i Salut Pública de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (SESPAS). La sessió la moderaran Núria Terribas, directora de la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC i directora de la Fundació Víctor Grífols i Lucas, i Ester Busquets, coordinadora de la mateixa càtedra.

Les inscripcions es podran formalitzar en aquest enllaç.

El nou webinar arriba després de l’èxit del que, en dues sessions, va organitzar la Càtedra de Bioètica a finals del mes d’abril, a l’entorn de la bioètica com a element protagonista en la crisi de la Covid-19. Entre d’altres hi va participar el doctor Jordi Amblàs, professor de la Facultat de Medicina.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte