Skip to main content

Un cicle d’activitats analitza els efectes de la COVID-19 de manera transversal i des de diferents disciplines

Punt de vacunació de la covid-19 a la UVic-UCC

Un cicle d’activitats analitza els efectes de la COVID-19 de manera transversal i des de diferents disciplines

Durant el primer trimestre d’aquest curs la UVic-UCC s’ha proposat enriquir els debats acadèmics multidisciplinaris entorn les lliçons derivades de la COVID-19. A través del programa d’activitats transversal “Analitzant els efectes de la COVID”, pretén reflexionar sobre les transformacions que ha comportat i comportarà la pandèmia, i que han de permetre minimitzar els seus impactes en àmbits com l’educació, l’economia o l’entorn social. En total aglutina 26 propostes entre conferències, sessions docents, seminaris, tallers, exposicions i cinema. Les activitats es duen a terme a diferents espais dels campus Vic i Manresa i en línia, des d’ara i fins Nadal.

Entre les transformacions que ha dut la pandèmia a tots nivells s’hi compten l’acceleració de l’ús massiu de la tecnologia, el creixement de la recerca biomèdica, els canvis en les relacions personals, en les dinàmiques laborals, en la formació o en l’economia entre altres. “Ara caldrà trobar en tots els àmbits l’equilibri d’un model híbrid sostenible i equitatiu en el qual aspectes com la qualitat, l’equitat, el benestar emocional i la contribució a l’emergència climàtica seran clau”, reflexiona Marina Geli, directora general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut en la presentació del programa d’activitats. Per Geli, ara el que toca és “donar respostes individuals i institucionals, locals i globals” i fixar com a repte “la governança global per liderar fenòmens mundialitzats que frenin les desigualtats socials greus” ja que, afirma, “hi ha una clara relació entre el canvi climàtic, les pandèmies i les desigualtats”.

Entre els actes programats hi ha la sessió docent "Abordatge nutricional en el pacient crònic complex amb infecció de COVID-19", a càrrec d’Hegoi Segurola, dietista-nutricionista a la Unitat de Dietètica Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, Barcelona. El 16 de novembre es farà la presentació del cas i el dia 23 de novembre, la resolució. La sessió, organitzada per la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, es farà d'11 a 14 h, a l'Aula F306 i està oberta a tothom. Per a més informació, aquí.

El dia 16 de desembre hi haurà també la sessió docent virtual "Exploring Transfer Learning Methods to Diagnose COVID-19 in Chest CT-Scans" , a càrrec de Dr. Mahmoud Elbattah. La sessió, dirigida a estudiants d’Electrònica Digital, Infermeria i Medicina, es farà en línia de 15 a 16.30 h. L'acte està organitzat per la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC i es pot consultar tota la informació aquí.

Fins a deu conferències de temàtica diversa

Fins a deu conferències omplen el cos central de la graella d’activitats, la primera de les quals, aquest dijous, reflexionarà sobre el passat i el present de la relació entre les epidèmies i les produccions culturals. La taula comptarà amb les investigadores Eva Espasa, Pilar Godayol, Carme Sanmartí i Caterina Riba dels grups de recerca GETLICH i TRACTE de la UVic-UCC i es podrà seguir via Zoom. Entre la resta de conferències previstes se n’hi compten una a càrrec d’Oriol Mitjà sobre ‘Infeccions emergents i preparació pandèmica’ i una altra sobre els falsos mites sobre la Covid-19’ a càrrec d’Anna Fàbrega, cap del departament de Ciències Bàsiques de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa. La pandèmia també s’abordarà des d’altres perspectives com la històrica, econòmica, de canvi climàtic o biològica.

La programació compta amb més d’una desena de sessions docents, algunes d’elles virtuals i altres presencials, adreçades a alumnat de diferents àmbits de coneixement i estudis. Entre d’altres temes s’hi parlarà de com ha afectat la pandèmia a les desigualtats socials i com aquestes han condicionat l’impacte del virus, del paper del voluntariat durant la pandèmia o de la nutrició en els pacients.

El cicle també inclou un seminari sobre l’impacte i les repercussions municipals de la COVID-19, una jornada de debat i de reflexió en el marc del programa Fem UVic-UCC Territori adreçada als ajuntaments. A més, ja s’està duent a terme un taller sobre psicologia positiva i felicitat, i hi haurà una exposició: un recull de material gràfic de la campanya #Arxivemlacovid tant en format digital com, físicament, visitable a la Biblioteca Ricard Torrents. La programació la reproducció de la pel·lícula ‘Dotze micos’ el 9 de novembre a l’Atlàntida.

Pots consultar tota la programació aquí.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte