Salvador Macip i Núria Terribas debaten sobre el món que ens ha deixat la pandèmia

Salvador Macip i Núria Terribas debaten sobre el món que ens ha deixat la pandèmia

Ciència, amb veu i rostre de Salvador Macip, i ètica, representada per Núria Terribas, van dialogar en el webinar organitzat pel CESS, la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC i la Fundació Grífols i Eumo Editorial, que va tenir lloc aquest dimecres. El context de partida era el de la crisi sanitària i humanitària provocada per la Covid-19. I el pretext, el posava el llibre Viurem per sempre?, de Macip i Chris Willmott, que aborda algunes de les qüestions que van anar tractant els dos ponents.Salvador Macip va destacar les contradiccions d’una societat que inverteix en recerca per allargar la vida de les persones però que no és capaç d’atendre les necessitats de la gent gran, el grup que més directament ha patit els estralls de la pandèmia. També va reflexionar sobre l’escenari que ara s’obre davant la cursa per aconseguir una vacuna. A falta d’organismes internacionals que estableixin prioritats en l’àmbit global, l’escenari més probable és que els primers beneficiats seran els territoris i les comunitats amb més recursos, i no aquells amb més afectació.

Núria Terribas, experta en bioètica i biodret, va ser molt crítica amb la gestió pública de la crisi i va denunciar la vulneració de drets i llibertats. Va reclamar als governs i les administracions més confiança en l’autoresponsabilitat ciutadana i més transparència en la comunicació i l’aplicació de mesures per la contenció de la pandèmia.

La conversa entre Terribas i Macip, que va moderar Marina Geli, coordinadora del CESS i directora de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), va ser seguida per unes tres-centes persones.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte