Skip to main content

Professionals de la salut italians i professorat de la Universitat de Siena participen en un curs a mida de competències interculturals en salut, coorganitzat per la Facultat de Medicina

Foto de la delegació de la Universitat de Siena

Professionals de la salut italians i professorat de la Universitat de Siena participen en un curs a mida de competències interculturals en salut, coorganitzat per la Facultat de Medicina

Una delegació de la Universitat de Siena ha participat aquesta setmana en una formació a mida organitzada per la UVic-UCC sobre competències interculturals en l’atenció sanitària. Els alumnes del curs, sis professionals de diferents àmbits de la salut vinculats a la universitat italiana, han seguit un programa de sessions centrat en el tractament del fet migratori en la seva professió. Entre d’altres, s’hi han abordat temes com ara les competències culturals i religioses, la mediació o la legislació i l’accés al sistema sanitari públic.

A tall d’exemple, el curs també ha exposat el cas del Sistema Català de la Salut i de la gestió que aquest fa de la multiculturalitat i la immigració. Alhora, Xavier Gómez-Batiste, director de la càtedra de Cures Pal·liatives, va presentar el projecte de Vic Ciutat Cuidadora, que té com a objectiu convertir Vic en un referent d’atenció a les persones amb major vulnerabilitat.

Les dues primeres jornades, dilluns i dimarts, van ser de caire teòric i van tenir lloc a la sala de Patronat de la Facultat de Medicina. Entre d’altres, hi van impartir classes Joan Masnou, expert en interculturalitat i anàlisi de models culturals i professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Carles Blay, metge i professor de la Facultat de Medicina i el degà d’aquest centre, Ramon Pujol.

Dimecres i dijous la formació es va traslladar a dos centres sanitaris diferents per conèixer la seva realitat i funcionament in situ: el Centre d’Atenció Primària Vic Sud el dimecres, i l’Hospital Universitari de Vic aquest dijous. Diversos professionals d’aquests centres van atendre i impartir classes als estudiants del curs. També aquest dijous l’alumnat ha visitat el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) amb la seva coordinadora, Marina Geli, i els laboratoris de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB).

La formació l’han organitzada conjuntament la Unitat de Programes Internacionals de la UVic-UCC i la Facultat de Medicina, i l’han coordinat Joan Masnou i Carles Blay. Aquest curs, a més, ha estat el pas previ a la signatura d’un conveni marc entre la UVic-UCC i la Universitat de Siena, que el rector, Josep-Eladi Baños, ja ha rubricat aquesta setmana i que donarà pas a futures col·laboracions. Aquests dies, acompanyant els estudiants del curs, també han estat a la UVic-UCC dos docents de la institució italiana: Carlo Orefice, professor de Pedagogia general i social, i Alessandra Romano, investigadora en Didàctica General i Pedagogia Especial.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte