Professionals de la salut italians i professorat de la Universitat de Siena participen en un curs a mida de competències interculturals en salut, coorganitzat per la Facultat de Medicina

Foto de la delegació de la Universitat de Siena

Professionals de la salut italians i professorat de la Universitat de Siena participen en un curs a mida de competències interculturals en salut, coorganitzat per la Facultat de Medicina

Una delegació de la Universitat de Siena ha participat aquesta setmana en una formació a mida organitzada per la UVic-UCC sobre competències interculturals en l’atenció sanitària. Els alumnes del curs, sis professionals de diferents àmbits de la salut vinculats a la universitat italiana, han seguit un programa de sessions centrat en el tractament del fet migratori en la seva professió. Entre d’altres, s’hi han abordat temes com ara les competències culturals i religioses, la mediació o la legislació i l’accés al sistema sanitari públic.

A tall d’exemple, el curs també ha exposat el cas del Sistema Català de la Salut i de la gestió que aquest fa de la multiculturalitat i la immigració. Alhora, Xavier Gómez-Batiste, director de la càtedra de Cures Pal·liatives, va presentar el projecte de Vic Ciutat Cuidadora, que té com a objectiu convertir Vic en un referent d’atenció a les persones amb major vulnerabilitat.

Les dues primeres jornades, dilluns i dimarts, van ser de caire teòric i van tenir lloc a la sala de Patronat de la Facultat de Medicina. Entre d’altres, hi van impartir classes Joan Masnou, expert en interculturalitat i anàlisi de models culturals i professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Carles Blay, metge i professor de la Facultat de Medicina i el degà d’aquest centre, Ramon Pujol.

Dimecres i dijous la formació es va traslladar a dos centres sanitaris diferents per conèixer la seva realitat i funcionament in situ: el Centre d’Atenció Primària Vic Sud el dimecres, i l’Hospital Universitari de Vic aquest dijous. Diversos professionals d’aquests centres van atendre i impartir classes als estudiants del curs. També aquest dijous l’alumnat ha visitat el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) amb la seva coordinadora, Marina Geli, i els laboratoris de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB).

La formació l’han organitzada conjuntament la Unitat de Programes Internacionals de la UVic-UCC i la Facultat de Medicina, i l’han coordinat Joan Masnou i Carles Blay. Aquest curs, a més, ha estat el pas previ a la signatura d’un conveni marc entre la UVic-UCC i la Universitat de Siena, que el rector, Josep-Eladi Baños, ja ha rubricat aquesta setmana i que donarà pas a futures col·laboracions. Aquests dies, acompanyant els estudiants del curs, també han estat a la UVic-UCC dos docents de la institució italiana: Carlo Orefice, professor de Pedagogia general i social, i Alessandra Romano, investigadora en Didàctica General i Pedagogia Especial.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte