Skip to main content

Presenten el segon curs del programa de doctorat en Medicina i Ciències Biomèdiques

Presenten el segon curs del programa de doctorat en Medicina i Ciències Biomèdiques

La Facultat de Medicina i l’Escola de Doctorat de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) van presentar aquest dijous el segon curs del programa de doctorat en  Medicina i Ciències Biomèdiques, que es va posar en marxa a principis d’aquest curs.  La presentació va anar a càrrec del degà de la Facultat, Ramon Pujol; el director de l’Escola de Doctorat, Antoni Tort; i la coordinadora del programa i del grup de recerca TR2Lab, Marta Otero. En la sessió, que va prendre la forma d’una trobada en línia, hi van participar unes 35 persones, totes membres de la xarxa assistencial vinculada a la Facultat.

El programa de doctorat en Medicina i Ciències Biomèdiques pretén consolidar l'oferta formativa de tercer cicle de la UVic-UCC en l'àmbit de la salut i la biomedicina, oferint una formació multidisciplinària de qualitat. El seu objectiu és permetre als i les doctorands ampliar el coneixement epidemiològic, clínic i les bases biològiques de les malalties, així com també fer una recerca per millorar les actuals estratègies diagnòstiques i terapèutiques per a les malalties complexes. Aquest primer curs ja ha comptat amb 18 estudiants, tres dels quals internacionals, procedents de Portugal, Perú i Xile.

En aquest sentit, el programa forma investigadors en els àmbits de la recerca clínica i biomèdica a través de dues línies de doctorat: per una banda la mèdica, que incorpora àmbits de treball com l’educació mèdica, la seguretat del pacient, l’epidemiologia clínica i l’envelliment, la cronicitat i els models d’integració assistencials. Per una altra banda, la de ciències biomèdiques, centrada en la biologia cel·lular i molecular, la investigació clínica i traslacional i les noves estratègies terapèutiques.

Tesis orientades a la millora de la pràctica assistencial
Un dels principals objectius del programa de doctorat a llarg termini és comptar amb tesis orientades a la millora de la pràctica assistencial a partir de la introducció d’innovacions tecnològiques i d’una visió multidisciplinar del coneixement i de la recerca. En el programa hi participen una vintena de professors de les diferents facultats i centres de la UVic-UCC, vinculats a vuit grups de recerca: Bioinformàtica i Estadística Mèdica (BEM), Cronicitat a la Catalunya Central (C3RG), Data Analysis and Modeling (DAM), Digital Care, Esport i Activitat Física (GREAF), Medicina, Quantitative BioImaging (QuBI Lab) i Reparació i Regeneració Tissular (TR2Lab).

En la seva posada en marxa aquest programa es va afegir als set que ja tenia en funcionament la UVic-UCC en la seva Escola de Doctorat: Bioinformàtica; Ciències Experimentals i Tecnològiques; Cures Integrals i Serveis de Salut; Dret, Economia i Empresa; Estudis de Gènere: Cultura, Societat i Polítiques; Innovació i Intervenció Educatives, i Traducció, Gènere i Estudis Culturals, als quals el curs que ve se n’hi afegirà un novè sobre Disseny i Comunicació.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte