Skip to main content

Oriol Mitjà parla de com va trobar una cura per la malaltia del pian en la primera entrega de les ‘Knowledge Talks’

Oriol Mitjà

Oriol Mitjà parla de com va trobar una cura per la malaltia del pian en la primera entrega de les ‘Knowledge Talks’

Oriol Mitjà, doctor i investigador especialitzat en malalties infeccioses i tropicals, ha estat el protagonista de la primera Knowledge Talks, unes càpsules audiovisuals divulgatives que acaben d’estrenar la Unitat de Divulgació Científicai l’Àrea de Comunicació de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Aquests vídeos, d’uns cinc minuts de durada, entrevisten investigadors i investigadores externs de prestigi que visiten la Universitat. En el cas de Mitjà, el passat 4 de desembre va ser a la UVic-UCC per impartir una conferència en el marc de les Tertúlia de Literatura Científica, en un acte coorganitzat pel Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) i la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), titular de la Facultat de Medicina.  

En aquesta entrevista, Mitjà explica com va detectar i trobar una cura pel pian, una malaltia de la pell infecciosa, semblant a la lepra, present en una gran part de la població de Papua Nova Guinea, i com va aconseguir trobar-hi la cura. També parla sobre la situació actual de països com aquest, on la pobresa és un gran obstacle per accedir a certes necessitats bàsiques per a la seva supervivència.

Les Knowledge Talks tenen com a objectiu donar a la recerca de primer nivell, en àmbits de coneixement molt diversos, d’una forma amena i entenedora i per a tots els públics. Aquest curs s’elaboraran un total de cinc càpsules, que es publicaran des d’ara fins el mes de juny al canal de Youtube de la UVic-UCC i al blog UDivulga. La propera entrega tindrà com a protagonista Evelyn Segura, biòloga i divulgadora científica que ha publicat el llibre Adaptar-se o morir, en què explica curiositats del món animal en les diverses etapes de la vida.

Les Knowledge Talks formen part del programa UDivulga. Ciència i Societat, que compta amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte