Oriol Mitjà parla de com va trobar una cura per la malaltia del pian en la primera entrega de les ‘Knowledge Talks’

Oriol Mitjà

Oriol Mitjà parla de com va trobar una cura per la malaltia del pian en la primera entrega de les ‘Knowledge Talks’

Oriol Mitjà, doctor i investigador especialitzat en malalties infeccioses i tropicals, ha estat el protagonista de la primera Knowledge Talks, unes càpsules audiovisuals divulgatives que acaben d’estrenar la Unitat de Divulgació Científicai l’Àrea de Comunicació de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Aquests vídeos, d’uns cinc minuts de durada, entrevisten investigadors i investigadores externs de prestigi que visiten la Universitat. En el cas de Mitjà, el passat 4 de desembre va ser a la UVic-UCC per impartir una conferència en el marc de les Tertúlia de Literatura Científica, en un acte coorganitzat pel Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) i la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), titular de la Facultat de Medicina.  

En aquesta entrevista, Mitjà explica com va detectar i trobar una cura pel pian, una malaltia de la pell infecciosa, semblant a la lepra, present en una gran part de la població de Papua Nova Guinea, i com va aconseguir trobar-hi la cura. També parla sobre la situació actual de països com aquest, on la pobresa és un gran obstacle per accedir a certes necessitats bàsiques per a la seva supervivència.

Les Knowledge Talks tenen com a objectiu donar a la recerca de primer nivell, en àmbits de coneixement molt diversos, d’una forma amena i entenedora i per a tots els públics. Aquest curs s’elaboraran un total de cinc càpsules, que es publicaran des d’ara fins el mes de juny al canal de Youtube de la UVic-UCC i al blog UDivulga. La propera entrega tindrà com a protagonista Evelyn Segura, biòloga i divulgadora científica que ha publicat el llibre Adaptar-se o morir, en què explica curiositats del món animal en les diverses etapes de la vida.

Les Knowledge Talks formen part del programa UDivulga. Ciència i Societat, que compta amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte