Skip to main content

Onze estudiants internacionals fan pràctiques a la Facultat de Medicina durant el primer semestre

Anna Moreno, coordinadora de Relacions Internacionals de la Facultat de Medicina, amb alguns dels estudiants estrangers

Onze estudiants internacionals fan pràctiques a la Facultat de Medicina durant el primer semestre

Al llarg d’aquest mes de setembre s’incorporaran a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC un total d’onze estudiants internacionals per fer una estada d’intercanvi i realitzar pràctiques. En concret, vuit estudiants van iniciar la seva estada el passat 4 de setembre i tres més ho faran a finals d’aquest mes. Aquesta xifra suposa un canvi molt substancial respecte el curs 2021-2022, quan es va rebre el primer estudiant, i també un augment important si es compara amb el 2022-2023, moment en què van arribar set estudiants. La tendència de les sol·licituds d’estudiants incoming, doncs, es manté a l’alça.

Dels onze estudiants que completaran la seva formació pràctica a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC el primer semestre del curs 2023-2024, quatre estaran a la Unitat Docent Territorial (UDT) de Manresa. En aquest cas faran rotacions per diferents serveis de l’Hospital Sant Joan de Déu (Fundació Althaia). Com que les rotacions solen tenir una durada d’un mes, com a mínim els estudiants tindran la possibilitat de conèixer dos dels següents serveis: Medicina Interna, Cirurgia General, Dermatologia, Urgències, Urologia, Anestèsia i Cirurgia Plàstica. Les rotacions s’organitzen en funció de les preferències que hagin manifestat els estudiants i de la disponibilitat.

A la UDT Vic hi haurà set estudiants que faran rotacions a l’Hospital Universitari de Vic (Consorci Hospitalari de Vic) i a l’Hospital de Campdevànol (Fundació Privada Hospital de Campdevànol). La durada de les rotacions també serà d’un mes i així podran veure almenys dos d’aquests serveis: Anestèsia, Urgències, Cirurgia Ortopèdia i Traumatologia, Cirurgia General, Ginecologia, Psiquiatria, Pediatria i Neurologia. 

Les estades dels estudiants internacionals solen durar entre dos i quatre mesos i enguany les seves procedències de centre d’estudis i de país són força variades: CES (Colòmbia), Universidade do Porto i Universidade de Coïmbra (Portugal), IUNIR (Argentina), UNAB (Xile) i UniSR (Itàlia).

Acollida i acompanyament

Un cop arriben aquí, els estudiants internacionals participen en una sessió d’acollida (de la qual se’n va fer una el dia 5 a Vic i una el dia 6 a Manresa) i se’ls proporciona informació i acompanyament tant des dels serveis de docència d’Althaia, del Consorci Hospitalari de Vic i dels altres centres col·laboradors, com des de la Facultat de Medicina per part de la persona responsable de relacions internacionals i de l’Oficina de Relacions Internacionals d’UManresa.

Els motius pels quals els estudiants estrangers escullen la Facultat de Medicina de la UVic-UCC són diversos, però un primer element que facilita la mobilitat internacional és el conveni de col·laboració que existeix entre universitats d’arreu del món i la UVic-UCC. Una altra raó que esgrimeixen són les bones referències que han tingut de companys seus que l’any passat van viure aquesta experiència. És el cas, per exemple, de Pablo Hurtado, que estudia Medicina a Medellín (Colòmbia) i reconeix que tenia ganes de fer les pràctiques a Vic pel que li havien explicat; “en ser una ciutat petita, on tot és més proper, em va semblar atractiu”. 

L’hospitalitat de la gent, l’amabilitat del personal mèdic i sanitari on fan les pràctiques, l’organització i la bona rebuda que han tingut són altres aspectes que els estudiants acabats d’arribar destaquen molt positivament de la seva primera presa de contacte amb els centres col·laboradors de la Facultat.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte