Skip to main content

Marina Geli, membre del nou Consell Consultiu de la Fundació Althaia

Marina Geli s'ha incorporat al Consell Consultiu de la Fundació Althaia

Marina Geli, membre del nou Consell Consultiu de la Fundació Althaia

Marina Geli Fàbrega, metgessa i directora general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, s’ha incorporat al Consell Consultiu que ha creat recentment la Fundació Althaia. El nou òrgan de participació neix amb la missió d’assessorar i contribuir a la presa de decisions estratègiques dels diferents òrgans de govern i de direcció de la institució. En formen part nou persones de reconegut prestigi i amb expertesa en el sector de la salut o altres disciplines relacionades com la universitat, la recerca, les noves tecnologies, l’ètica i l’economia, entre d’altres. 

El nou Consell Consultiu d’Althaia l’integren, a més a més de Marina Geli, Miquel Vilardell, catedràtic emèrit de Medicina Interna a la Universitat Autònoma de Barcelona; Therese Jamaa, vicepresidenta de la companyia Huwaei; Manel del Castillo, metge amb una àmplia trajectòria en gestió hospitalària; Núria López-Bigas, biòloga especialitzada en genòmica computacional del càncer i bioinformàtica; Quim Erra, Primer Conseller General de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu i expert en bioètica; Antoni Esteve, doctor en Farmàcia i president del Patronat de la Fundació Doctor Antoni Esteve; Núria Mas, catedràtica d’Economia, i Lluís Guerrero, especialista en Cirurgia Cardiovascular que és acadèmic numerari i membre de la Junta de Govern de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

La constitució del Consell Consultiu d’Althaia, que va tenir lloc dijous passat, s’emmarca en el procés de transformació de la governança que ha iniciat la institució amb l’objectiu d’estrènyer vincles amb la universitat, reforçar la participació de la societat civil i adaptar-se als actuals estàndards democràtics de les organitzacions. En la sessió que el Patronat va celebrar el 30 de juny es va aprovar la modificació dels estatuts de la Fundació Althaia que inclou la creació del Consell Consultiu.

Entre les tasques que té encomanades aquest nou òrgan de participació hi ha la d’assessorar i acompanyar la institució respecte als plans i projectes estratègics. Contribuirà així, des d’una visió externa, a la presa de decisions estratègiques que permetran a la institució estar preparada per assolir els reptes de futur.

Un mandat per a quatre anys

Tal com recullen els estatuts, el nomenament dels membres d’aquest nou òrgan de participació ha anat a càrrec del Patronat, que ha tingut en compte criteris de pluralitat i transversalitat, d’expertesa, prestigi i compromís ètic, i en base a la perspectiva de gènere. En aquest sentit, cal destacar que, durant l’acte de constitució celebrat dijous passat, els nou integrants del Consell Consultiu van acceptar la proposta de formar part d’aquest nou òrgan de participació i d’implicar-se així en una institució que és cabdal per al territori. Un compromís que la Fundació Althaia els agraeix a tots ells. 

Durant la sessió, en la qual van prendre part els membres del Patronat i del Comitè de direcció, també va tenir lloc el nomenament del president del Consell Consultiu. El Patronat, que és l’encarregat de nomenar aquest càrrec, va proposar Miquel Vilardell, que va acceptar amb orgull i gratitud.  

El mandat dels membres del Consell Consultiu tindrà una durada de quatre anys, amb possibilitat de renovació o pròrroga fins a completar-se un total de tres mandats. El Consell Consultiu fixarà les seves pròpies regles de funcionament i escollirà la persona que realitzarà les funcions de secretari entre els seus membres. 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte