Marina Geli inaugura el nou curs acadèmic 2021-22 del Consorci Hospitalari de Vic

Antoni Molas i Marina Geli

Marina Geli inaugura el nou curs acadèmic 2021-22 del Consorci Hospitalari de Vic

Aquest dijous ha tingut lloc la inauguració del Curs acadèmic 2021-2022, que desenvoluparan conjuntament el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. L’acte ha comptat amb una conferència de la Dra. Marina Geli, directora general de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat de Medicina, i coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC, i amb l'assistència del rector de la Universitat, Josep Eladi Baños. En el marc de l’acte, s’han fet públics els guanyadors dels reconeixements a les millors publicacions i comunicacions científiques realitzades pel professionals del CHV durant el 2020.

En aquesta sessió inaugural, la Dra. Geli, metgessa internista la qual compta amb una dilatada experiència en l’àmbit universitari i polític (va ser diputada al Parlament i consellera de Salut durant vuit anys) ha pronunciat la conferència "Perspectives de gènere en el sistema de salut". En la seva exposició ha destacat la importància que els professionals i les institucions sanitàries tinguin present la perspectiva de gènere tant en l’àmbit assistencial com en el de la recerca i la docència, per oferir una millor atenció als pacients, disposar d’un coneixement científic acurat i de gran valor i formar en aquestes perspectives a les noves generacions de professionals.

El Curs acadèmic 2021-2022 es desenvoluparà en el marc del conveni Hospital Universitari, que busca reforçar i potenciar els vessants docent, de recerca i d’innovació, a través d’una major col·laboració entre l’àmbit assistencial i l’universitari.

Premis a les millors investigacions científiques

En el mateix acte s'han lliurat els premis a les millors investigacions científiques. Enguany, s’han guardonat cinc treballs que han estat publicats en prestigioses revistes científiques nacionals i internacionals o presentades en congressos internacionals de recerca. En la categoria d’articles sorgits de projectes del Consorci Hospitalari de Vic, el jurat ha decidit premiar un estudi liderat per la Dra. Rosa Maria Catalán sobre incidents relacionats amb la seguretat dels pacients crítics en els trasllats intrahospitalaris.

En la categoria d’articles sorgits de projectes propis del CHV en l’àmbit de la infermeria, s’ha reconegut un estudi dut a terme per l’equip de Salut Mental i liderat per la infermera Judit Pons sobre les característiques sociodemogràfiques i clíniques del comportament suïcida i la reducció de la taxa de suïcidis a través d’un programa de prevenció dirigit per una infermera. En la categoria d’articles sorgits de col·laboracions amb estudis multicèntrics, s’ha reconegut un estudi amb participació de la Dra. Candela Solé, de la Unitat de Cures Intensives del CHV, sobre l’ús d’antibiòtics nebulitzats en el tractament de pneumònies associades a la ventilació mecànica (VAP) causades per un tipus de bacteris, els gramnegatius.

En l’àmbit del millor article amb participació de residents, s’ha reconegut un treball sobre el tractament quirúrgic o conservador de l’infart omental, una afectació clínica poc freqüent que pot causar dolor abdominal. L’estudi, realitzat per professionals del CHV, ha comptat amb la col·laboració de dues residents actuals de Cirurgia General, la Dra. Júlia Gardenyes i la Dra. Sara Fernández. Per últim, en la categoria de millor comunicació, s’ha premiat un treball liderat per la infermera Alícia Minaya que revisa la pràctica infermera en el maneig del dolor en persones grans amb demència. La comunicació es va presentar a la XXIV Trobada Internacional de Recerca en Cures.

Al final de l’acte, s’ha fet una menció especial també a les tres professionals que en l’últim curs 2020-2021 han llegit la tesi i han obtingut el títol de Doctora: Neus Roca Saladrigues, Marta Gallach Montero i Esmeralda Molina Robles.

 

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte