Skip to main content

La resposta del serveis socials davant la Covid-19 centra el webinar d’Inclusió.cat

La resposta del serveis socials davant la Covid-19 centra el webinar d’Inclusió.cat

La crisi que ha causat la pandèmia de la Covid-19 ha posat sobre la taula les febleses del sistema de serveis socials, però alhora ha aconseguir mostrar totes les seves fortaleses. La gestió territorial de la pandèmia per part dels serveis socials va ser el tema central de debat i reflexió del  webinar d’inclusió.cat, que va tenir lloc aquest dilluns a la tarda. “Aprenentatges de la crisi Covid a l’atenció primària de serveis socials” va comptar amb ponents de diversos territoris catalans que van explicar la seva experiència davant la situació.

A la jornada hi van intervenir Teia Fàbrega, directora del Consorci d’Acció Social de La Garrotxa, Lucia Linuesa, directora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Terrassa i Josep Miquel Beltran, gerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona,que van exposar en l’acte els procediments que van adoptar els seus territoris davant l’emergència sanitària causada per la Covid-19. El webinar, que va moderar la directora general de Serveis Socials, Meritxell Benedí, va ser seguit per més de 200 persones.

Els ponents van reflexionar sobre la capacitat d'actuació per part dels organismes de serveis socials, que van adaptar les intervencions i els acompanyaments durant el confinament. Aquesta transformació, van dir, ha fet brotar pràctiques que no estaven instaurades, tant a nivell organitzatiu com tècnic, i han tingut una aplicació tan eficaç que han arribat per quedar-se. En son exemple el fet de reduir el temps d’atenció a les persones, utilitzar la tecnologia per atendre-les o augmentar l'eficiència del servei, minoritzant la presència de burocràcia.

Moment de demanar reconeixement social

En el transcurs del webinar, també es va reivindicar que els serveis socials, es serveis, tan essencials durant la pandèmia, no van rebre el reconeixement que els pertocava. Manu Vidal, director executiu de la Càtedra de Serveis Socials de la UVic-UCC assegurava, a l'acabament de la jornada, que “aquesta crisi resulta una bona oportunitat per reivindicar el valor dels serveis socials i els seus objectes d’actuació” i reclamava que “cal centrar esforços en l’acció comunitària”.

 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte