Skip to main content

La relació entre ciència, tecnologia i humanitats, línia temàtica de l’Observatori d’Humanitats en Medicina 2021

Sessió de l'Observatori d'Humanitats

La relació entre ciència, tecnologia i humanitats, línia temàtica de l’Observatori d’Humanitats en Medicina 2021

L’Observatori d’Humanitats en Medicina centra les activitats del 2021 en la relació entre ciències de la salut, la tecnologia i les humanitats, amb l’objectiu d’explorar la simbiosi entre els diferents àmbits i aprofitar-ne els recursos que ofereixen. L'Observatori compta amb la col·laboració de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, l'Ajuntament d'Olot, la Fundació Hospital d'Olot i Faberllull Olot. 


En una societat cada vegada més tecnològica, és necessari pensar quines humanitats i quin humanisme són necessaris per explicar l’ésser humà i els canvis a què s’enfronta. Amb aquest objectiu, i juntament amb Faberllull Olot, gestionat per l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot, s’ha organitzat una residència per posar en el centre del debat les relacions multidireccionals que es creen entre aquestes disciplines i les seves aplicacions en les ciències de la salut.


Per tractar aquesta temàtica, i en relació amb els projectes d’investigació que es porten des de l’Observatori, s’han organitzat diverses activitats amb dos dels residents a Faberllull Olot. A la primera, prevista per al 15 d’abril a les 19 h, el físic i historiador de la ciència Xavier Roqué tractarà la relació entre la literatura i la ciència, a partir de l’anàlisi de les interpretacions científiques i bioètiques que proposa Frankenstein, de Mary Shelley. La humanista i infermera Iris Parra serà la ponent de la segona conferència programada i analitzarà les polítiques públiques de salut i la participació dels agents artístics i culturals en les xarxes de sosteniment de la vida a Catalunya. Aquesta conferència se celebrarà el 20 d’abril, a les 9.30 h. La resta de sessions programades per al 2021 se celebraran entre el juny i l’octubre.


A diferència d’altres ocasions, les sessions es faran en format virtual i es podran seguir en directe a través del perfil d’Instagram de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa (@hospiolot). A la pàgina web de la Fundació, (www.hospiolot.com) hi trobareu més informació sobre els ponents i continguts de les sessions.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte