La relació entre medi ambient, salut i gènere centrarà la segona sessió de l’Observatori d’Humanitats en Medicina

Primera sessió de l'Observatori

La relació entre medi ambient, salut i gènere centrarà la segona sessió de l’Observatori d’Humanitats en Medicina

Coincidint amb la proximitat del Dia Internacional de les Dones, que se celebrarà el proper 8 de març, la sala d’actes de l’Hospital d’Olot acollirà, el proper dijous 12 de març, el diàleg “Medi ambient, salut i gènere”. L’activitat forma part del programa per aquest any de l’Observatori d’Humanitats en Medicina, dedicat a la relació entre salut i entorn.

En el diàleg hi participaran per una banda Carme Valls-Llobet, metgessa i pionera en la investigació de les diferències entre la salut de dones i homes i la influència del medi ambient en la salut; i per l’altra Ferran Campillo, pediatre i responsable de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa (PEHSU Garrotxa). La conversa entre ambdós experts girarà entorn a com la contaminació de l’aire, l’aigua i els aliments posa en crisi la salut de la població. També reflexionaran sobre com molts productes ambientals actuen com a disruptors endocrins però no ho fan d ela mateixa manera en els cossos de les dones que en els dels homes.  Des d’un punt de vista científic, es buscarà posar llum sobre la influència dels factors ambientals en la salut des d’una perspectiva de gènere.

Aquesta serà la segona sessió d’aquest any de l’Observatori d’Humanitats en Medicina, que va començar el 16 de gener passat amb una conferència de Joel Piqué, doctor en Història de la Ciència, i Laura Puigbert, tècnica de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, que van dialogar sobre el concepte de salut ambiental des d’una perspectiva història. Fins al setembre, encara hi ha previstes dues activitats més, totes sota el paraigua del títol del programa: “Miasmes del segle XXI: de la topografia mèdica a la salut ambiental”.

L’Observatori d’Humanitats en Medicina té com a objectiu treballar de manera transversal la salut, la societat i la cultura. Ubicat a Olot, l’organisme aplega tres institucions: l’Ajuntament d’aquest municipi, la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. Aquest 2020, també col·labora amb la iniciativa la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte