Skip to main content

La primera estudiant internacional de la Facultat de Medicina finalitza les seves pràctiques al CHV

Sara Jaramillo al CHV

La primera estudiant internacional de la Facultat de Medicina finalitza les seves pràctiques al CHV

La Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha engegat aquest curs 2021-2022 els programes de mobilitat internacional de pràctiques dels estudiants de cinquè any, mitjançant convenis bilaterals amb diverses universitats estrangeres. A més de l’estada d’alumnes del centre a altres països, els convenis també contemplen l’arribada d’estudiants a Osona, com la Sara Maria Jaramillo Robledo, la primera estudiant internacional de la facultat, qui ha fet les seves pràctiques a l’Hospital Universitari de Vic.

Sara Jaramillo té 24 anys i és de Medellín, Colòmbia. Estudia Medicina a la Universidad CES, un centre ubicat a la mateixa ciutat i que té molts convenis d’intercanvi amb altres països. A l’hora de decidir on fer la seva estada internacional, Espanya i els Estats Units van ser les primeres opcions que va tenir en ment. Quan va sortir el conveni amb la UVic-UCC van dir-li que seria la primera alumna en gaudir-ne: “Qui no arrisca no guanya, i he guanyat bastant”, afirma contenta.

Pràctiques en un ambient de proximitat

L’experiència de la Sara a Vic ha estat molt positiva en els tres mesos que ha estat fent pràctiques a l’Hospital. Des de finals de gener fins a finals d’aquest mes d’abril, ha fet un mes de rotacions al Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu i dos mesos al Servei d’Urgències.

De la seva estada al centre destaca el bon tracte rebut i la proximitat amb professionals i pacients: “Des que vaig arribar, tothom m’ha tractat molt bé i m’han fet sentir com a casa. Han estat molt pendents de mi perquè aprengués amb comoditat i he viscut una experiència que segur que m’anirà molt bé tant per a la meva vida professional com personal.”

Des del Consorci Hospitalari de Vic, l’experiència també ha estat positiva. La referent docent dels estudiants de Medicina a l’HUV, la Dra. Maria Viñolas, destaca que “va molt bé tenir estudiants internacionals per tenir una visió més àmplia del món, sortir del nostre etnocentrisme i enriquir-nos amb els seus coneixements”. De la Sara, només en té bones paraules: “és una noia molt tranquil·la i amable que s’ha esforçat molt per fer tot el que necessitàvem, ha estat un luxe tenir-la amb nosaltres”.

Un model formatiu innovador

El model formatiu de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC ha estat un altre dels avantatges que ha trobat la Sara en la seva estada a Vic, on ha pogut veure “una forma diferent d’ensenyar la Medicina respecte a com l’ensenyen allà”. “A Vic, donen molta importància als casos clínics i als tallers i fan períodes de pràctiques molt complets i associats també a les diverses assignatures”.

Les pràctiques a l’Hospital Universitari de Vic les ha fet en horari de matí, de 8:00 a 14:00h, fet que li permetia anar a les tardes a la Facultat de Medicina per compartir algunes classes amb els alumnes de cinquè o les classes de català amb altres alumnes internacionals de la universitat: “Jo sóc la única estudiant internacional de Medicina, però m’he trobat amb alumnes d’altres graus que són de França, Anglaterra, Països Baixos, Hong Kong...”

Vic, una ciutat acollidora

“Vic és una ciutat amb molta història i em sembla preciosa, tothom ha estat molt amable amb mi i fins i tot el català, que em tenia preocupada, no ha estat un problema per sentir-me feliç i ben acollida”, reconeix l’estudiant. Durant aquests mesos ha pogut fer turisme per tot Catalunya i n’ha quedat enamorada, però a Vic ha trobat una ciutat molt tranquil·la. Només li posa un però, entre rialles: “M’ha costat adaptar-me al clima, perquè la mínima a Medellín són 19 graus i aquí aquests mesos estàvem a prop dels 5, però tot i així val la pena”.

Un cop finalitzada la seva estada a Osona, la Sara posarà rumb cap a Madrid per fer una rotació durant un altre mes al Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Puerta de Hierro de Majadahonda. El mes de juny tornarà cap a Colòmbia, de ben segur que amb una bona experiència viscuda: “He estat molt feliç a Vic i espero poder tornar-hi. M’agradaria molt poder fer la residència aquí. A veure què em porta el futur.”

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte