Skip to main content

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC celebra la seva primera ACOE

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC celebra la seva primera ACOE

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC ha dut a terme la seva primera ACOE (Avaluació Clínica Objectiva Estructurada) que, a causa de la pandèmia per la Covid-19, va fer-se de manera virtual el passat 4 de juliol. Aquesta prova consisteix en la simulació de diferents escenaris reals on l’examinat es troba amb pacients, entorns i circumstàncies diverses, a les que ha de donar resposta de manera acurada. Entre d’altres reptes, es demana a l’alumnat que realitzi exploracions físiques, es comuniqui de manera efectiva amb el pacient o interpreti proves clíniques. L’objectiu final del procés és que l’estudiant aconsegueixi una orientació diagnòstica acurada de cada cas plantejat.

Normalment, l’ACOE es fa només a sisè curs, però en el cas de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, els alumnes la fan a tercer, quart i sisè. “Aquesta decisió consolida la voluntat de dur a terme la prova al final de cada curs del cicle clínic, és a dir, de tercer a sisè”, explica el degà, Ramon Pujol, amb l’excepció de cinquè curs, l’any en què es preveu que hi hagi més moviment internacional, tant outcoming com incoming, degut als Erasmus o estades internacionals dels alumnes.

Una estrena en format online

En aquesta primera edició, degut al nou coronavirus, la prova es va fer en format online. La preparació d’aquesta va començar a l’abril i va comptar amb la implicació d’una quarantena de persones, que van adaptar tot el format de l’ACOE presencial al virtual. Després de tres mesos de treball, el 25 de juny es va fer una prova pilot que comptava amb metges de les Unitats Docents Territorials de Manresa i Vic, que van actuar com a pacients simulats. Una vegada duta a terme aquesta prova pilot, es va confirmar que el format ACOE online funcionava i es va fer extensiu als estudiants.

Des de la Facultat de Medicina es fa una molt bona valoració de la celebració d’aquesta primera ACOE. Pel degà, és essencial agrair a la UVic-UCC que “cregués des de primer moment en el projecte i ens donessin suport des del Rectorat i el Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica fins l’Àrea de les TIC, passant per la Unitat de Suport a la Docència, el centre de simulació del CISARC, la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut i acabant amb tots aquells professors que van formar part del comitè de prova i van ser capaços des del principi d’estructurar l’avaluació”. Ramon Pujol explica que s’ha posat especial èmfasi en la participació dels casos simulats i els estudiants que “donen sentit a l’essència de les ACOE”, i que de manera presencial o, en aquest cas, virtual, “van permetre analitzar la pràctica clínica en un entorn simulat però molt proper a la realitat”.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte