La Càtedra de Salut Mental col·labora en l’organització del congrés estatal sobre Alteracions de la Conducta

La Càtedra de Salut Mental col·labora en l’organització del congrés estatal sobre Alteracions de la Conducta

La Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC col·laborarà en l’organització del cinquè congrés estatal sobre Alteracions de la Conducta, que tindrà lloc el 23 de maig al Palau de Congressos de Barcelona (Fira de Montjuïc). Aquesta trobada, que portarà per títol “Dels serveis i programes als drets”, enllaçarà amb el dotzè congrés europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual, que començarà el mateix dia, s’allargarà fins al 25 de maig i tindrà lloc al mateix espai. Les fundacions Althaia i AMPANS organitzen el congrés estatal i li donen continuïtat amb l’internacional en col·laboració amb el comitè directiu de l’Associació Europea de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual (EAMHID). El director executiu de la càtedra, Pere Bonet, és un dels principals impulsors del congrés, a banda d’un dels ponents.

El congrés serà un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències entre professionals i experts de diferents disciplines. A través de diferents ponències es posaran sobre la taula models d’abordatge de l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual que pateixen alguna alteració de la conducta, posant un èmfasi especial en el respecte pels seus drets. Es donaran a conèixer diferents programes i serveis que hi ha a Catalunya, a Espanya i a d’altres països del món, entre els quals el treball conjunt des dels àmbits social i de la salut de les fundacions AMPANS i Althaia. Entre els ponents figura Roger Banks, president de la EAMHID, que participarà en una taula rodona i impartirà una sessió pràctica.

Pel que fa al congrés europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual, amb periodicitat bianual, per primera vegada tindrà Barcelona com a escenari. A través de debats i de la presentació d’estudis científics a càrrec de ponents internacionals, el congrés es plantejarà com fer front als trastorns de la conducta des de diferents serveis (educatius, sanitaris i comunitaris). També reflexionarà sobre com millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb malaltia mental que presenten alteracions de la conducta.

Ambdós congressos s’adrecen especialment a professionals dels àmbits de la salut, l’educació i l’atenció directa, així com a persones amb discapacitat i malaltia mental i les seves famílies. La inscripció pot fer-se només al congrés d’Alteracions de la Conducta, o de manera combinada amb el congrés de Salut Mental a través de la seva pàgina web.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte