L’Observatori d’Humanitats en Medicina reprograma la xerrada del filòsof de la ciència Silvio Funtowitcz

L’Observatori d’Humanitats en Medicina reprograma la xerrada del filòsof de la ciència Silvio Funtowitcz

L’Observatori d’Humanitats en Medicina ha recuperat una de les sessions previstes per al juny passat i que es va haver d’anul·lar per culpa de la pandèmia de la Covid-19. Es tracta del seminari virtual sobre “Ciència amb la gent i l’entorn”, que impartirà el filòsof de la ciència, Silvio Funtowitcz, el proper dijous, 17 de setembre a les 19h, via zoom. (Enllaç i codi d’accés: Ydm7G$)

 

Funtowitcz parlarà del paper de la ciència en la presa de decisions i reflexionarà sobre els nous rols que presenta la sostenibilitat en la societat actual. L’actual pandèmia ha posat sobre la taula la necessitat d’explorar vies per fer front a la incertesa. En aquest sentit, Funtowitcz farà una aproximació  al concepte de Ciència Postnormal, desenvolupat el 1993 conjuntament amb Jerome Ravetz, que pretén donar resposta a aquesta necessitat.

 

Aquesta sessió s’inclou dins el cicle ‘Miasmes  del segle XXI: de la topografia mèdica a la salut mediambiental’  que es proposa explorar la relació entre la salut i el medi ambient a partir de la història, la ciència, la filosofia o els estudis de gènere, entre d’altres. Tot plegat, en un context en què el canvi climàtic i el paper que juga l’home en la seva acceleració estan a l’ordre del dia. Durant aquest 2020, i mentre la situació de la pandèmia no canviï, les sessions es mantindran en aquest format. La propera sessió prevista serà el dijous 19 de novembre de 2020.

 

Sobre l’Observatori d’Humanitats en Medicina

 

L’abril de 2019 naixia l’Observatori d’Humanitats en Medicina, amb l’objectiu treballar de manera transversal la salut, la societat i la cultura. Ubicat a Olot, l’organisme aplega les tres institucions que van iniciar el projecte: l’Ajuntament d’Olot, la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte