L’ICS Catalunya Central ja té oficialment centres formadors d’estudiants de Medicina de la UVIC-UCC

Entrega de plaques als centres d'Osona

L’ICS Catalunya Central ja té oficialment centres formadors d’estudiants de Medicina de la UVIC-UCC

Un total de 15 centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Osona, el Bages i el Moianès han rebut les plaques que els acrediten com a col·laboradors en la formació dels alumnes de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Responsables de la institució han fet entrega als representants de l’ICS a la Catalunya Central, de les corresponents acreditacions com a centres col·laboradors en docència.

Els centres acreditats són els CAP Tona, Santa Eugènia de Berga, Torelló, Osona (Vic Nord), Manlleu i Sant Hipòlit de Voltregà, a la comarca d’Osona; Artés, Bages (Plaça Catalunya), Sagrada Família (de Manresa), Navàs, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Fruitós i Santpedor, al Bages, i Moià.

A partir de tercer curs, i d’acord amb el pla docent de la Facultat, els estudiants de Medicina han de fer un total de sis setmanes de pràctiques dins el programa de l’assignatura Pràctica Clínica, que poden dur-se a terme en centres d’atenció primària. Això els permet tenir una visió de l’assistència i la resolució que ofereix aquest nivell de salut, en què destaquen els aspectes relacionats amb l’atenció a la família i a la comunitat com a eixos de l’atenció primària i la proximitat dels professionals a la ciutadania.

Els responsables de cada centre de salut són els coordinadors docents que garanteixen que la formació rebuda per aquests alumnes els ajudi a completar el seu programa curricular. Aquest curs, un total de 32 estudiants de tercer fan la seva formació pràctica en els centres docents col·laboradors de l’ICS Catalunya Central. Les classes es fan a les instal·lacions que la Facultat de Medicina té a Manresa i a Vic. Aquest programa es consolidarà els propers cursos amb la incorporació de nous alumnes fins a completar els sis anys de durada del grau de Medicina.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte