Skip to main content

L’Hospital Universitari de Vic podrà realitzar els tests de coronavirus per a tot Osona

L’Hospital Universitari de Vic podrà realitzar els tests de coronavirus per a tot Osona

Per a la identificació ràpida dels possibles nous casos de coronaviurs és imprescindible que les proves de detecció siguin fiables i que el resultat es pugui obtenir quan abans millor. A l’inici de la pandèmia, les determinacions dels tests PCR s’havien d’enviar a l’Hospital Clínic de Barcelona i, malgrat la seva bona resposta, el temps mínim per tenir el resultat era de 12 hores.

Ara, el Consorci Hospitalari de Vic ja compta amb la infraestructura necessària perquè el seu Servei de Laboratori, ubicat a l’Hospital Universitari de Vic, pugui realitzar les proves PCR. D’aquesta manera, només caldran entre 4 i 6 hores per detectar la presència del virus a les mostres respiratòries del pacient. La capacitat d’anàlisi del Laboratori del CHV permetrà assumir la demanda per aquest tipus de proves de tot Osona i, fins i tot, de comarques veïnes.

Així mateix, el CHV ara també té capacitat per realitzar els tests serològics que, a partir d’una mostra de sang, permeten detectar els anticossos produïts pel propi organisme en resposta a la infecció per coronavirus SARS-CoV-2. Aquest tipus de serologies mesuren el nivell d’Immunoglobulina M (IgM) i d’Immunoglobulina G (IgG): la seva presència indica l’evolució de la infecció i permet saber si una persona ha passat la Covid-19.

Amb la implantació d’aquestes noves tècniques a Osona, no caldrà derivar aquest tipus de proves a hospitals de tercer nivell, fet que permetrà reduir encara més el temps de resposta i detectar més ràpidament els possibles nous contagis.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte