Skip to main content

L’Hospital Universitari de la Santa Creu reconegut amb la màxima distinció estatal en el tractament d’úlceres

L’Hospital Universitari de la Santa Creu reconegut amb la màxima distinció estatal en el tractament d’úlceres

  • La Unitat Clínica de Ferides de l’Hospital Universitari de la Santa Creu ha estat acreditada com a Unitat Excel·lent per part del Grup Nacional per a l’estudi i assessorament d'Úlceres per pressió i ferides cròniques.
  • És el segon hospital de Catalunya i el tercer d’Espanya en assolir aquesta distinció, fet que demostra que el centre assoleix uns alts estàndards de qualitat en el tractament de ferides. 
  • Vic acollirà el 24 de maig la IV Jornada d’Atenció a les Ferides Cròniques en la qual assisteixen un centenar de professionals de tot Catalunya.

L'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic ha rebut l'acreditació de la seva Unitat Clínica de Ferides per part del Grup Nacional per a l’estudi i assessorament d'Úlceres per pressió i ferides cròniques (GNEAUPP). Aquesta certificació declara que l’hospital compta amb uns nivells òptims de qualitat en la prevenció i el tractament d’úlceres i s’obté com a resultat d’haver passat una exigent auditoria. 

Actualment, a Catalunya, només la Unitat Clínica de Ferides de l’Hospital Plató de Barcelona disposava d’aquest segell de qualitat. A la resta de l’estat, l’única distinció atorgada fins al moment ha estat a l’Organizació Sanitària Integrada Bilbao-Basurto-Osakidetza del País Basc. Per atorgar l’acreditació, el GNEAUPP valora aspectes com l’organització, la logística, la gestió de la informació, l’ètica, els processos assistencials, la continuïtat i seguretat del pacient, així com la formació i investigació que es fa al centre i la qualitat i avaluació dels casos.

El resultat favorable de l’auditoria s’ha conegut aquesta primavera però no serà fins al novembre quan es farà l’entrega oficial del certificat, en el marc del IX Encuentro Nacional de Comisiones de Úlceras por Presión que tindrà lloc a La Rioja.  

A banda de l’acreditació global de la unitat, el GNEAUPP també expedeix certificats d’Experts en la cura de les úlceres per pressió i ferides cròniques. A l’Hospital Universitari de la Santa Creu, actualment hi ha 5 professionals d’infermeria que compten amb aquesta distinció: Fina Clapera, Marta Ferrer, Ester Fontseré, M. José Hernández i Helena Sureda.

Jornada per millorar el tractament de les úlceres a Osona

El 24 de maig, tindrà lloc a El Sucre de Vic la quarta edició de la ‘Jornada d’atenció a les ferides cròniques’, promoguda novament per la Comissió de Ferides de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, amb el suport científic del grup de recerca en Reparació i Regeneració Tissular (TR2Lab). L’edició 2019 posa el focus en les lesions relacionades amb la dependència, per això, en les diferents ponències i taules rodones s’abordaran aspectes com la prevenció, l’ús de productes i superfícies per al tractament de les lesions, entre d’altres. 

La Unitat Clínica de Ferides

Ubicada a l'Hospital Universitari de la Santa Creu des de l’any 2006, la Unitat Clínica de Ferides és un bon model d'atenció integrada en què hi participen també professionals del Consorci Hospitalari de Vic i on la recerca és compartida amb la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.

En els últims anys, el nombre de malalts i de ferides ateses a la UCF s'ha multiplicat. Es calcula que prop del 2% de la població tindrà una úlcera o ferida crònica al llarg de la seva vida. Es tracta d’un problema que afecta sobretot la gent gran i que comporta greus afectacions en la vida diària. 

L’objectiu d’aquesta jornada és, doncs, contribuir a la millora de la curació de les ferides a través d’activitats formatives i de divulgació científica i promoure una visió territorial amb la implicació de tots els entorns assistencials per millorar els resultats en el pacients.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte