Skip to main content

L’Hospital Sant Joan de Déu acull una exposició per sensibilitzar sobre les persones que conviuen amb una ostomia

Inauguració exposició

L’Hospital Sant Joan de Déu acull una exposició per sensibilitzar sobre les persones que conviuen amb una ostomia

Donar visibilitat a la realitat de les persones que conviuen amb una ostomia i reconèixer la tasca dels professionals d’infermeria que en tenen cura. Aquest és l’objectiu de l’exposició de fotografies Héroes y heroínas, que es pot visitar al vestíbul de la planta -1 de l’Hospital Sant Joan de Déu fins al 31 de març. Es tracta d’una mostra itinerant promoguda pel grup de treball de professionals d’infermeria en estomateràpia de l’Estat espanyol (GESTO) amb el suport de Hollister, empresa de productes i serveis per a la cura de la salut.

L’exposició posa cara a persones que viuen unides a una ostomia i a les infermeres estomaterapeutes que les cuiden. En concret, està formada per 14 històries de diferents pacients d’arreu de l’estat, il·lustrades per diverses imatges que reflecteixen l’efecte de ser portador d’una ostomia i com cada persona s’ha adaptat per reprendre la seva vida quotidiana. Les fotografies són obra d’Álvaro Laiz, col·laborador habitual del National Geographic, reconegut amb el premi internacional Sony World Photography Awards 2019.

La mostra forma part del projecte Humanizacción, per contribuir a sensibilitzar sobre les ostomies, que encara generen molt tabú i estigma en la societat, i posar en valor la tasca realitzada per les infermeres expertes en estomateràpia.

La inauguració de la mostra va tenir lloc el passat 9 de març amb la participació de professionals de la Fundació Althaia, membres de l’Associació Catalana d’Ostomitzats ACO – Catalunya Central i de Hollister. L’acte va posar de manifest com la col·laboració entre institucions sanitàries, professionals de diferents especialitats i pacients permet donar una atenció integral donant resposta a les diferents necessitats de les persones afectades.

Què és una ostomia?

Una ostomia és el procediment quirúrgic mitjançant el qual es practica una obertura a l’abdomen per on s’evacuen els productes de rebuig del cos, com són la femta i l’orina. Algunes de les patologies per a les quals pot ser necessari practicar una ostomia d’eliminació són el càncer colorectal, la malaltia inflamatòria intestinal (Crohn o Colitis ulcerosa) i el càncer d’anus, entre d’altres.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte