L’Hospital d’Olot ofereix allotjament als estudiants de Medicina de la UVic-UCC que fan les pràctiques curriculars al centre

L’Hospital d’Olot ofereix allotjament als estudiants de Medicina de la UVic-UCC que fan les pràctiques curriculars al centre

Quatre alumnes de tercer del Grau en Medicina de la UVic-UCC han iniciat aquest dijous les pràctiques curriculars a l’Hospital d’Olot. Durant sis setmanes –del 8 d’octubre al 19 de novembre- faran pràctiques intensives al Servei de Medicina Interna del centre.

Paral·lelament a les pràctiques, tres d’aquests estudiants viuran durant aquestes setmanes a l’Hospital d’Olot. El centre ofereix a aquests estudiants allotjament per facilitar-los el seu dia a dia i evitar-los desplaçaments innecessaris. Les habitacions on s’allotjaran, situades a la planta 0, tenen zona d’estudi i connexió wi-fi, a més d’una sala comuna on poden compartir-hi els àpats.

Eva Esteban, estudiant de tercer, explica que un dels motius que l’ha dut a escollir l’Hospital d’Olot és precisament aquesta facilitat per l’allotjament, ja que “les comunicacions són incompatibles amb els horaris, i amb els desplaçaments perdem molt temps que necessitem per estudiar”. Georgina Ducet i Francesc Tarrús coincideixen en què, a banda de l’allotjament, si han escollit Olot és perquè “volem veure com es treballa en un hospital comarcal, quines possibilitats té i, sobretot, valorar aquest ambient familiar de proximitat”.

Aquest és el segon curs que la Facultat de Medicina  té com a centre associat l’Hospital d’Olot. En aquesta línia, durant el mes de febrer s’incorporaran 2 estudiants de 4t del grau en Medicina i així, de mica en mica, el centre tindrà capacitat per acollir fins a 16 estudiants, entre tercer i sisè.

 

La formació acadèmica s’adapta a la pandèmia

L’inici de la pandèmia de la covid-19 el mes de març va aturar les pràctiques de tots els estudiants que durant el segon trimestre del 2020 feien les seves estades a l’Hospital d’Olot. Tot i això, el curs 2020-2021 s’inicia amb certa normalitat i adaptant-se als protocols. Per tal de garantir la seguretat individual i col·lectiva, els alumnes reben una formació durant la seva acollida sobre la utilització d’equips de protecció individual i fan ús de l’uniforme de l’Hospital. A més, s’han establert acords amb la Universitat pels passos a seguir en cas que un alumne tingui símptomes de la covid-19 o sigui positiu.

Acollir estudiants durant el seu procés de formació suposa per a la Fundació Hospital d’OIot i la UVic-UCC establir una estreta col·laboració durant aquest temps d’aprenentatge, en el qual es millora el procés de detecció de talent i alhora s’enforteix el vincle entre l’atenció clínica i els centres de formació professional i universitaris.

 

Foto: Hospital d'Olot (@hospiolot)

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte