Skip to main content

L'estudiant Àlex Boada, nou vicepresident d'Organització Territorial del Consell Estatal d'Estudiants de Medicina

L'estudiant Àlex Boada, nou vicepresident d'Organització Territorial del Consell Estatal d'Estudiants de Medicina

L'estudiant de quart curs del grau en Medicina, Àlex Boada, és el nou vicepresident d'Organització Territorial del Consell Estatal d'Estudiants de Medicina (CEEM). Així es va decidir en les passades Jornades Estatals d'Estudiants de Medicina que es van celebrar del 13 al 17 d'octubre. Posteriorment, l'11 de novembre, la junta d'estudiants es va presentar a la directiva del Consell General de Metges (CGCOM) en una jornada on es van intercanviar idees entre ambdues parts. 

En paraules de Boada, la seva implicació en la representació estudiantil des de primer any de carrera li ha permès aquest curs "veure'm amb determinació per anar un pas més enllà i formar part de la comissió executiva". Destaca que aquesta és una bona oportunitat per contribuir a millorar i homogeneitzar els aspectes que afectin als estudiants de Medicina, a la Facultat i a tot el territori. Sobre la importància de la representació d'UMedicina en aquest òrgan, Boada defensa que cal formar part d'iniciatives com aquestes "no solament per  traslladar l’opinió i aportar el nostre punt de vista, sinó també per esdevenir, a nivell general, agents actius de la conscienciació, el canvi i l'esperit crític". Les reunions bianuals del Consell permeten a les facultats, i als seus respectius estudiants, posar en comú les seves opinions sobre diverses temàtiques d’interès, per tal d’organitzar-se i actuar en conseqüència.

Aquest òrgan, que ja té establerts reptes a curt, mig i llarg termini, se centrarà en temes com la pròpia representació estudiantil, l’activisme, la docència o la igualtat efectiva de gènere. En un pla individual, i com a vicepresident d'Organització Territorial, Boada ressalta la importància que "tot l'estudiantat se senti representat per igual, a més d'intentar plasmar aquests reptes actuals en mesures i reivindicacions tangibles". Pel que fa a la Facultat de Medicina, i a través de l'Associació d'Estudiants de Medicina de la UVic-UCC (AEMUVic) que es va fundar el primer any de desplegament del grau, Boada afirma que, "seguirem vetllant per informar de manera objectiva les nostres companyes i companys, portar la seva opinió al Consell i adquirir de manera íntegra aquest rol proactiu en la nostra formació”.

L'objectiu de la reunió entre la CCEM i la CGCOM era l'enfortiment de relacions entre els dos consells, queinclou la col·laboració en àmbits com la formació mèdica pre i post grau, la defensa de la professió i la seguretat dels pacients o l’organització dels metges. Els estudiants també van tenir l’oportunitat de parlar sobre tot allò referent a la pandèmia i les seves consequències i, “tot i saber que venen uns mesos durs, ens vam reafirmar en apostar pel futur de la professió mèdica i de l'estudiantat de medicina”.

 

 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte