Skip to main content

L’espai de record als donants del cos a la ciència ubicat al cementiri de Vic ha incorporat un codi QR

Jardí Marie Curie del cementiri de Vic

L’espai de record als donants del cos a la ciència ubicat al cementiri de Vic ha incorporat un codi QR

Quan es compleix un any de la inauguració de l’espai Marie Curie al cementiri municipal de Vic, destinat al record de les persones que han donat el seu cos a la ciència a la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic -Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), s’ha habilitat un codi QR on es detalla l’explicació i el motiu pel qual es va crear aquest espai. El codi QR, que tothom es pot descarregar des del seu mòbil, es troba a la placa que hi ha situada en aquest jardí pioner a Catalunya pensat perquè les famílies disposin d’un lloc on poder fer el dol dels seus difunts.

La Facultat de Medicina diposita les cendres anònimes de tots els seu donants al jardí, al pou construït al centre i sense fons estanc, per incorporar-les al cicle infinit de la matèria a la naturalesa. Des del febrer del 2018, la Facultat ha tingut 412 donants dels quals 36 ja han fet la defunció. La resposta de la ciutadania per ser donant del seu cos a la ciència ha estat molt positiva. Tant és així que aquest mes d’octubre s’ha ampliat el Laboratori d’Anatomia d’aquesta Facultat amb més cambres de refrigeració.

Un espai creat amb elements naturals autòctons

L’espai Marie Curie es va habilitar a la zona est del cementiri de Vic el 30 d’octubre del 2020, fruit d’un acord entre l’Ajuntament de Vic i la Facultat de Medicina. L’element principal del jardí és un petit estany amb una font que emergeix d’una roca que simbolitza el cicle infinit de l’aigua per sobre el relleu de la Terra. El conjunt està format per elements característics del substrat geològic de la Plana de Vic, la base de margues blaves característiques del fons de la Plana i a sobre un bloc de Pedra de Folgueroles originari dels estrats geològics que hi ha situats a un nivell superior a la comarca. Els dos exemplars d’arbre presents en aquest espai són d’auró blanc (Acer campestre), espècie autòctona que pretén simbolitzar l’arrelament al nostre territori. 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte