Skip to main content

L'edifici de Can Baumann acull per primera vegada els exàmens de Selectivitat

Prova de selectivitat a l'aula de Sectra

L'edifici de Can Baumann acull per primera vegada els exàmens de Selectivitat

Al llarg d’aquesta setmana, de dimarts a divendres, les instal·lacions de la Facultat de Medicina al campus Vic han tornat a omplir-se d’estudiants. En aquest cas es tracta de prop de 170 nois i noies que hi estan duent a terme les proves d’accés a la universitat. Aquesta és la primera vegada que l’edifici de Can Baumann acull un tribunal de la Selectivitat, arran de l’ampliació d’espais i la redistribució d’alumnes que es presenten a la prova que s’ha fet a tot Catalunya arran de l’emergència sanitària de la Covid-19. Si fins els exàmens a Vic s’havien centralitzat en un sol tribunal a l’edifici Miramarges de la UVic, en aquesta ocasió s’han repartit en tres tribunals, als quals a més del de Can Baumann se n’hi ha afegit un a la Torre dels Frares.

En total s’examinen a la UVic 793 alumnes repartits en 50 espais dels tres edificis: 22 a Miramarges, 19 a Torre dels Frares i 9 a Can Baumann, tots ells amb el seu aforament reduït al 25% per qüestions de seguretat sanitària. Els instituts que fan les proves a la Universitat són tots d’Osona, i són els mateixos que ho feien els anys anteriors. Com que la Universitat ha pogut oferir més espais propis, en el cas d’aquesta comarca no ha fet falta obrir cap altre centre per acollir estudiants, que procedeixen dels instituts Antoni Pous i Argila, Cirvianum, Miquel Martí Pol, Pere Barnils, Tona, Voltreganès, Castell de Quer, Jaume Callís, Taradell, IES Vic, i la Plana, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic i dels col·legis La Salle Manlleu, Pive, Vedruna-Escorial i Sant Miquel de Sants.

Un protocol amb mesures de seguretat per a tothom

El Consell Interuniversitari de la Generalitat de Catalunya ha posat a disposició de tots els centres un protocol estricte i detallat sobre l’actuació, les mesures de prevenció i la mobilitat dins els centres per tal d’extremar les precaucions durant el període de Selectivitat i evitar aglomeracions i contagis. Aquest protocol consta de normes i recomanacions, que des del primer dia de les proves segueixen tan alumnes com docents.

La primera mesura és l’ús obligatori de mascareta en tot moment, a excepció del moment concret de la realització dels exàmens, així com respectar la distància de dos metres durant les esperes per entrar a l’aula i en la distribució dels espais per a fer les proves. També es recomana als alumnes evitar el contacte físic i compartir objectes i dispositius, així com tocar-se la cara i els ulls amb les mans. L’ús dels ascensors està limitat a una persona i solament per casos excepcionals, de manera que com a norma s’han de fer servir les escales.

Per facilitar el moviment dins les aules, els alumnes seuen sempre al mateix lloc que se’ls va assignar el primer dia. Per acabar, es demana als alumnes que portin aigua (amb ampolles sense etiqueta) i menjar de casa, perquè no es pot garantir que es pugui adquirir en les proximitats del centre el mateix dia. Alhora, els alumnes que tinguin símptomes compatibles amb la Covid-19 no es poden presentar a l’examen i caldrà que s’adrecin al seu metge de capçalera.

Tot i que com és habitual les proves de Selectivitat s’havien de celebrar durant tres dies al juny, arran de la crisi sanitària per Covid-19 el Ministeri d’Educació i el d’Universitats no només van decidir endarrerir-les unes setmanes, sinó també esponjar-les en quatre dies i en diferents franges horàries per evitar aglomeracions d’estudiants als centres.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte