Skip to main content

José Jerónimo Navas inaugura el curs acadèmic 2020-21 del Consorci Hospitalari de Vic

José Jerónimo Navas inaugura el curs acadèmic 2020-21 del Consorci Hospitalari de Vic

El gestor del projecte Institut de Recerca i Innovació en Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC) de la UVic-UCC, el Dr. José Jerónimo Navas, va estar l’encarregat de dur a terme la ponència d’inauguració del curs acadèmic 2020-2021 del Consorci Hospitalari de Vic. Amb la conferència a “El perquè dels Instituts de Recerca: L'Institut de Recerca de la Catalunya Central" el doctor va exposar la importància que tenen aquests centres a l’hora d’aprofitar les fortaleses i singularitats del talent present a cada territori per generar un impacte científic, social i econòmic. Navas compta amb una àmplia experiència al capdavant d'institucions sanitàries i de recerca biomèdica.

El Curs acadèmic 2020-2021 es desenvoluparà en el marc del conveni Hospital Universitari, que busca reforçar i potenciar els vessants docent, de recerca i d’innovació, a través d’una major col·laboració entre l’àmbit assistencial i l’universitari. Aquest conveni agrupa a tres institucions pioneres a la comarca: el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

Premis a les millors investigacions científiques
En el marc de l’acte, es van fer públics els guanyadors dels reconeixements a les millors publicacions i comunicacions científiques realitzades pel professionals del CHV durant el 2019. Enguany, es van guardonar sis investigacions que han estat publicades en prestigioses revistes científiques nacionals i internacionals.


En la categoria d’articles sorgits de projectes del Consorci Hospitalari de Vic, el jurat va decidir premiar l’estudi d’un equip d’investigadors sobre els factors de risc (deformitats i fractures vertebrals prevalents...) associats a la incidència de fractures en dones postmenopàusiques, liderat per Dr. Eduardo Kanterewicz, i enmarcat en l’estudi FRODOS. En la categoria d’articles sorgits de projectes propis del CHV en l’àmbit de la infermeria, es va reconeixer l’estudi d’un grup d’infermeres –encapçalat per Laura Rota- que ha revisat l’experiència de persones -donants i receptores- que han intervingut en el procés d’un transplantament de ronyó.


En la categoria d’articles sorgits de col·laboracions amb estudis multicèntrics, es van reconeixer dues investigacions. D’una banda, s’ha premiat l’article del metge urgenciòleg Dr. Lluís Llauger sobre el paper de la disfunció renal i la hiperpotasèmia en pacients amb insuficiència cardíaca aguda. De l’altra, va estar guardonat un article dels serveis d’Anestesiologia i Cirurgia, encapçalat pel Dr. Jordi Serrat, sobre com l’ús d’un protocol de recuperació postquirúrgica millorada pot contribuir a evitar complicacions postoperatòries en la cirurgia de còlon i recte. En l’àmbit de la millor comunicació, es va reconeixer un estudi de la Unitat Geriàtrica d’Aguts (UGA) orientat a valorar la presència de deliri a l’ingrés dels pacients a la UGA i a la planificació d’intervencions infermeres per minimitzar aquesta síndrome confusional aguda.


Per últim, en la categoria de cas clínic, es va premiar el treball liderat per una resident de Medicina Interna, la Dra. Maria Baldà, sobre el cas d’una pacient amb paraparèsia espàstica tropical. Al final de l’acte, es va fer una menció especial també als quatre professionals que en l’últim curs 2019-2020 han llegit la tesi i han obtingut el títol de Doctor: Dra. Clara Pañella, Dra. Laura Mañé, Dr. Lluís Llauger i Dr. Necker Bejarano.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte