Skip to main content

Infermeres d’Osona aposten per la innovació tecnològica per millorar la qualitat de vida dels pacients

Infermeres d'Osona aposten per la millora tecnològica

Infermeres d’Osona aposten per la innovació tecnològica per millorar la qualitat de vida dels pacients

La Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB) i la delegació del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) a Osona van celebrar la 12a Diada de la Infermeria d’Osona el dimecres passat, coincidint amb el Dia Internacional de les Infermeres, que se celebra cada 12 de maig. Aquesta diada es va centrar en el tema "Innovació tecnològica per les cures infermeres", amb una ponència sobre les noves tecnologies que s'estan desenvolupant a l'Hospital d'Olot.

La ponència, a càrrec de Neus Domènech, referent d’innovació de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, va incloure una repassada de les noves tecnologies, tant les presents com les més avançades que es desenvoluparan en el futur, i va explicar projectes innovadors que s’estan portant a terme, com ara sales d'immersió 360, simulació clínica, utilització de drons per traslladar mostres biològiques i la implementació de les skills d'Aleixa per ajudar als pacients a domicili i a les dones amb càncer de mama.

Seguidament, va tenir lloc la primera taula rodona on el ponent Frank del Aguila, dissenyador i organitzador d’experiències educatives de realitat virtual va presentar tres projectes que està desenvolupant actualment, un per treballar el bullying amb adolescents, un per treballar les emocions amb nens petits i un altre per treballar la reminiscència amb la gent gran. També es va presentar el projecte Simoons, de la mà de Laura Millán, infermera i educadora en simulació i experta en accessos venosos de l’Hospital Vall d’Hebron, que neix per poder donar continuïtat a la simulació clínica en línia, a través d'un programa que redueix els costos i millora processos.

El projecte d'estimulació multisensorial, que es va implantar fa dos mesos a l’UCI cardíaca de l'Hospital de Bellvitge, va ser una altra de les novetats presentades. Aquest projecte, presentat per Rafael Justel, cap d’Àrea de Crítics i Carlos Gonzalez, Infermer Gestor de l’Àrea de Crítics, ambdós de l’Hospital universitari Bellvitge, pretén estimular els pacients a través de les noves tecnologies, com llums, imatges, sons i vibració, i té diferents procediments per induir el son o despertar-los respectant els ritmes circadiaris. A més, el projecte fomenta el treball multidisciplinari entre els diferents professionals que el fan servir, com ara metges, infermeres, TCAIs, saladors i terapeutes ocupacionals.

A la diada també es van presentar els resultats de les tesis de cinc infermeres investigadores i docents, que van compartir les seves vivències durant el procés.

Els desafiaments de la seguretat cibernètica

La tecnologia en el camp de la salut té el potencial de millorar el diagnòstic i el tractament de les malalties, però també planteja desafiaments de seguretat cibernètica. Per evitar ciberatacs i robatoris de dades de salut, és important que les institucions sanitàries enforteixin el treball en equip multidisciplinari i tinguin un sistema de salut únic, així ho van explicar Imma Bosch, directora d’Organització i Transformació Digital del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), Oriol Castaño, Tecnòleg de la Fundació TIC Salut Social i Ester Busquets, professora de la FCSB i Coordinadora de formació i recerca de la Càtedra de Bioètica Fundació Grífols UVic-UCC.

Paral·lelament, es van organitzar tallers de realitat virtual, com ara la pràctica de la RCP amb la infermera virtual del COIB i la presentació de les fòbies mitjançant ulleres de realitat virtual per part d’Ivan Alsina Jurnet, professor del grau en Psicologia de la FETEP.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte