Skip to main content

Grans resultats dels estudiants de la 1a promoció de la Facultat de Medicina de la UVIC-UCC a la prova MIR 2024

Artur Aymar

Grans resultats dels estudiants de la 1a promoció de la Facultat de Medicina de la UVIC-UCC a la prova MIR 2024

Els 40 estudiants de la primera promoció (2017-2023) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) que s’han presentat a la prova Metge Intern Resident (MIR) podran optar a alguna de les 8.772 places ofertades. 

  • 100% dels estudiants presentats a l’examen a Metge Intern Resident (MIR) de la 1a promoció (2017-2023) han aprovat
  • L’estudiant Artur Aymar ha aconseguit la posició 58 entre els 13.966 opositors admesos de tot l’Estat espanyol
  • El 72,5% dels estudiants estan entre el 50% dels millors resultats de la prova
  • El 100% dels estudiants estan entre el 75% dels millors resultats de l’examen

El president de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), Dr. Josep Arimany, felicita a tots els estudiants de la 1a promoció i a les seves famílies pels resultats obtinguts en aquesta convocatòria MIR 2024. La Facultat de Medicina es reafirma en la metodologia docent basada en l’Aprenentatge Basat en Casos Clínics (ACC) i en el suport a l’estudiant, que inclou el programa de preparació del MIR.

El degà de la Facultat de Medicina, Dr. Roberto Elosua, agraeix el treball i implicació de tota la comunitat educativa de la Facultat, equip docent i personal d’administració i serveis i estudiants, que han fet possible obtenir aquests bons resultats.

La Dra. Irene Veganzones, professora i responsable del programa de Suport a l’Estudiant i del Programa de Preparació del MIR, valora molt positivament la progressió acadèmica, el compromís i l’esforç de tots els estudiants, que els ha permès accedir a la formació mèdica especialitzada. 

L’estudiant Artur Aymar, que ha aconseguit la 58a posició d’entre els 13.966 opositors admesos de tot l’Estat espanyol, destaca que “la metodologia basada en l’aprenentatge en casos clínics ha sigut clau i m’ha donat un seguit d’eines molt útils per la preparació del MIR que m’han ajudat a aconseguir un bon resultat”. Aymar ha assegurat que “la proximitat amb el professorat m’ha permès un aprenentatge més fàcil i he après la part més humana de la professió”.

La FESS va ser constituïda al 2015, un any després del pacte federatiu de la UVic-UCC entre la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages. La FESS és la titular de la Facultat de Medicina, que s’ha consolidat amb la graduació de la primera promoció (2017-2023) dels estudiants de Medicina. En aquest moment té 676 estudiants, dels quals 570 són estudiants de Medicina. Aquest curs ha iniciat dues noves titulacions, Odontologia, amb 74 estudiants, i Audiologia General, amb 32 estudiants. L’accés al primer curs del grau en Medicina i del grau en Odontologia és per preinscripció universitària a través de la prova d’accés PAU.

La comunitat educativa de la Facultat de Medicina compta amb 220 persones de personal docent i investigador (70 % metges assistencials del territori i 30 % metges de grans centres assistencials i de recerca de l’àrea metropolitana de Barcelona). Del total del PDI de la facultat, almenys el 12 % és professorat amb graus o llicenciatures i doctorats de Bioquímica, Biologia i Farmàcia, entre altres titulacions de ciències bàsiques, el qual participa aproximadament en el 25% de la docència total que reben els estudiants. També formen part de la facultat 25 persones de personal administració i serveis, i 150 col·laboradors docents de pràctiques d’una àmplia xarxa de centres sanitaris i sociosanitaris de la Catalunya Central (Consorci Hospitalari de Vic, Fundació Althaia, centres d’atenció primària, hospitals comarcals, centres de salut mental...).

La Facultat de Medicina també forma part de l’Institut de Recerca i Innovació en Salut i Ciències de la Vida (IRIS-CC), l’onzè institut biomèdic de Catalunya que permet donar noves oportunitats de recerca als professionals sanitaris i als estudiants.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte