Skip to main content

Francesc Roca-Ribas i Gerard Encina presenten el grau propi en Audiologia General de la UVic-UCC al XIX Congrés d’AEDA

Ponència del Dr. Francesc Roca-Ribas al congrés AEDA

Francesc Roca-Ribas i Gerard Encina presenten el grau propi en Audiologia General de la UVic-UCC al XIX Congrés d’AEDA

El 20,3% de la població mundial (1,57 bilions de persones) actualment pateix hipoacúsia (o sordesa) entre lleu i profunda i s’estima que el 2050, la xifra de persones amb deficiència auditiva a tot el món serà de 2,45 bilions. A causa de l’envelliment de la població espanyola i catalana, la principal causa de sordesa és la presbiacúsia (incapacitat total o parcial per sentir sons) i la millor solució que existeix avui dia per combatre-la són els audiòfons. Amb tot, les xifres d’ús d’aquest aparell a Catalunya queden força lluny de les de països com Dinamarca, capdavanter en l’àmbit audiològic. Mentre a Dinamarca (població de 5,9 milions de persones) el 2019 es van dispensar prop de 130.000 audiòfons, a Catalunya (població de 7,6 milions) aquell mateix any se’n van dispensar 31.000; és a dir, 4,2 vegades menys.

Amb dades sobre audiologia com aquestes, el Dr. Francesc Roca-Ribas, vicedegà acadèmic del grau propi en Audiologia General de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i cap de servei d’Otorrinolaringologia a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, va presentar i defensar la nova titulació que oferirà aquesta universitat el curs 2023-2024 al XIX Congrés de la Asociación Española de Audiología (AEDA). Roca-Ribas va destacar en la seva intervenció que “el grau en Audiologia no ve a desplaçar a ningú; la seva voluntat és ocupar un espai que en l’actualitat està buit”.

Al congrés, que va tenir lloc el passat dissabte, 17 de juny, a Madrid, també va participar-hi Gerard Encina, investigador al Copenhagen Hearing and Balance Center (Dinamarca) i PDI del grau propi en Audiologia General de la UVic-UCC. Segons ell, un dels països capdavanters, amb una llarga i exitosa tradició en els camps de l’acústica i l’audiologia és Dinamarca. “Comparats amb aquest país, en matèria de salut auditiva Catalunya i l’Estat espanyol encara estem lluny”, va dir. I va subratllar: “Manquen professionals amb coneixements avançats d’audiologia; és a dir, audiòlegs”. Encina també es va referir a la recerca en l’àmbit de l’audiologia i les ciències auditives, que actualment és “molt escassa”.

AEDA en el seu moment va fer públic, a través de la revista AUDITIO, el seu posicionament a favor dels graus universitaris d’audiologia. El document estava inclòs en la documentació que es va lliurar als congressistes. Entre aquests, on hi havia professionals del sector de la salut, la indústria i la recerca en el camp de l’audiologia, hi va haver un gran interès pel nou grau que s’oferirà a la UVic-UCC.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte